donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Oplevering atletiekbaan vertraagd door schade regenval

19 juli 2022 (door Redactie)

SLEEUWIJK - Door langdurige en hevige regenval tijdens het afgelopen Pinksterweekeinde is de constructie van de atletiekbaan beschadigd. In verband met herstelwerkzaamheden wordt de geplande oplevering eind juli niet gehaald.

Na diverse voorbereidende werkzaamheden werd in de week voor Pinksteren gestart met de aanleg van de atletiekbaan. Als eerste werd een laag lichtgewicht schuimbeton aangebracht, een belangrijk onderdeel van de constructie van de baan. Dit schuimbeton heeft een week nodig om voldoende uit te harden voor er een laag asfalt op kan worden aangebracht. Na het asfalt volgt dan de uiteindelijke kunststof toplaag.

In het Pinksterweekend regende het echter extreem hard en langdurig. Dat leidde tot ernstige schade aan het schuimbeton en de aangebrachte goot.

Schade en herstel
Direct na Pinksteren is de aannemer gestart met onderzoek om de omvang en ernst van de schade vast te stellen en te komen met een herstelplan en een aangepaste planning.

De aannemer is daarna ook gestart met de eerste werkzaamheden, zoals het verwijderen van de goot en een deel van het schuimbeton. De aannemer heeft volledige aansprakelijkheid en verantwoordelijkheid aanvaard en neemt de schade voor zijn rekening.

Nieuwe planning
Sinds Pinksteren liggen de werkzaamheden aan de atletiekbaan stil en is duidelijk dat de geplande oplevering eind juli niet kan worden gehaald.

De werkzaamheden die inmiddels zijn uitgevoerd zijn nodig om de atletiekbaan straks weer volgens de eisen aan te kunnen leggen. De aannemer heeft overlegd met de betrokken onderaannemers en verwacht dat in juli het schuimbeton wordt hersteld, waarna in de tweede helft van augustus het asfalt kan worden aangebracht en in september de kunststof toplaag. Daarna kan worden gestart met de afwerking van de atletiekbaan en de diverse atletieknummers via o.a. het aanbrengen van de belijning.

Uitstel
Altena Road Runners kan het atletiekpark nog niet direct na de zomer in gebruik nemen. Ook de geplande officiële opening op 8 oktober staat ter discussie. Dit is afhankelijk van de nieuwe opleverdatum.

Het Altena College zou na de zomervakantie beginnen met het verzorgen van bewegingsonderwijs op het Atletiekpark. Dit moet nu worden uitgesteld, het gebruik van de velden van VV Sleeuwijk wordt gecontinueerd.

Zie ook:

Lees meer over:

Sleeuwijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.