vrijdag 2 december 2022

Alles over Altena

Oud papier is voor veel verenigingen een bron van inkomsten.

Ophalen oud paper voor verenigingen stopt

12 november 2022 (door Altena.Net - redactie)

ALTENA - Peute Papierrecycling kan haar afspraken voor de inzameling van oud papier in 2023 niet nakomen. Het lukt het bedrijf niet om op zaterdagen en tijdens de avonden het oud papier samen met vrijwilligers in te zamelen. Deze activiteit stopt dus voor verenigingen.

Peute kan wel doordeweeks capaciteit leveren. Omdat er, in overleg met de organisaties, geen andere opties zijn, maakt de gemeente van dit aanbod gebruik. De inzamelende organisaties worden gecompenseerd voor de gemiste inkomsten. Aldus de gemeente.

De verenigingen lopen zo'n 135.000 euro mis door de aanpassingen.

Laatste keer
Een van de papierophalers was Gymvereniging L.I.O.S.. De club haalt al sinds jaar en dag het oud papier op in Veen. LIOS laat weten: 'Zaterdag 12 november is helaas de laatste keer dat wij oud papier komen ophalen. De gemeente Altena en contractpartijen krijgen de planning in heel Altena niet meer rond om het oud papier in de avonden of op zaterdagen op te halen.'

Tegenvaller
Voor L.I.O.S. is dit een 'enorme tegenvaller'. De oud papier opbrengsten zijn een belangrijke bron van inkomsten voor de vereniging. 'Ook de vrijwilligers vinden het heel jammer dat ze dit werk na zaterdag niet meer mogen en kunnen doen.
Graag willen we de inwoners van Veen bedanken voor de opbrengsten van het oud papier in alle jaren dat we dit mochten doen.'

Foto archief ter illustratie.

Zie ook:

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.