vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Openstelling gemeentehuis op zondag verrast SGP Altena ‘zeer onaangenaam’

12 september 2021 (door Altena.Net - redactie)

ALMKERK - SGP Altena laat in een brief aan het college weten ‘onaangenaam verrast’ te zijn over de openstelling van het gemeentehuis op zondag 19 september. In en rond het gemeentehuis wordt op die dag ‘Altena in beeld’ georganiseerd, een cultureel evenement van Stichting Kunst In Altena.

SGP-fractievoorzitter Theo Meijboom schrijft in de brief dat het met name gaat om het bijzondere karakter van de zondag en dat op die dag een openbaar gebouw wordt opengesteld. Dat er een vergunning is verleend voor een ‘dergelijk cultureel evenement’ op zondag is niet zozeer het probleem. Meijboom: ‘Hoewel de fractie daar geen voorstander van is.’ Wel wil de partij graag weten of er ambtenaren worden ingezet. Maar ook in welk opzicht 'de zondag' voor het college heeft meegespeeld in hun afwegingen.

In dit 'bijzondere geval' verzoekt de SGP deze vragen uiterlijk 17 september 2021 te beantwoorden.

Culturele weekenden
Altena in Beeld word georganiseerd op zaterdag (18) én zondag. Ook in Service Bioscoop Hollywoud vindt de culturele tentoonstelling dat weekend een plek.
Als kers op de culturele taart verbindt het Liniepadfestival (11 tot en met 19 september) het weekend van Open Monumentendag (11 en 12 september) met het eerste kunstweekend Altena in Beeld.

Foto @Mediaplein Altena.Net

Lees meer over:

gemeentehuis Almkerk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.