vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Wethouder Hans Tanis temidden van de enthousiaste schooljeugd

Opbrengst snelheidsspaarpot Oudendijk bedraagt 1000 euro

23 februari 2022 (door Redactie)

OUDENDIJK - Wethouder Hans Tanis overhandigde een cheque van 1.000 euro aan Esther Ruitenbeek van de Werkgroep Verkeer Oudendijk. Het geld is met een snelheidsmeterspaarpot in drie weken bij elkaar gespaard door automobilisten op de Jan Spieringweg.

De Werkgroep schenkt het bedrag deels aan het buurthuis OVO als bijdrage voor nieuw meubilair. Het andere deel gaat naar  Basisschool Oudendijk die het geld inzet voor een nieuw speeltoestel op het schoolplein.

Lastig
De Werkgroep Verkeer Oudendijk nam eerder het initiatief genomen. Aanleiding was de gezamenlijke schouw van de omgeving Oudendijk. Hier werd ook het verkeer op en rond de Jan Spieringweg besproken. Voor veel aanwonenden en dorpsbewoners is dit al lange tijd een knelpunt. Er wordt niet extreem hard gereden, maar vaak is de snelheid wel hoger dan de toegestane 50 km per uur. Dat geeft hinder en is gevaarlijk. Daarnaast zijn de weggebruikers vooral doorgaand verkeer. Dit maakt het lastig hen te bereiken en te laten beseffen dat het gedrag tot overlast en gevaar zorgt.

Spaarpot
Met de snelheidsmeterspaarpot wordt goed gedrag beloond. Per passerende auto die zich aan de juiste snelheid houdt, gaat er een klein bedrag in de digitale spaarpot. Het doel is om automobilisten bewust te maken van hun gereden snelheid. Bewustwording zet aan tot het naleven van de toegestane snelheid waardoor de straat veiliger wordt. De gemeente Altena werkt hiervoor samen met de Provincie Noord-Brabant die eigenaar is van de snelheidsmeterspaarpot.

Foto gemeente Altena.

Zie ook:

Lees meer over:

Oudendijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.