woensdag 1 februari 2023

Alles over Altena

Twee maanden zijn voorwaardelijk.

Opa die kleindochter betastte, veroordeeld tot drie maanden cel

2 december 2022 (door Altena.Net - redactie)

BREDA/ANDEL - De opa uit Andel (66), die vorg jaar zijn 11-jarige kleindochter betastte, is veroordeeld tot drie maanden celstraf. Twee daarvan zijn voorwaardelijk. Dat heeft de rechtbank in Breda bepaald in een uitspraak over deze zaak.

De man vergreep zich aan het meisje op de avond van 24 augustus 2021. Het kind logeerde bij haar grootouders. Ze kan de slaap niet vatten en gaat naar beneden waar ze tv kijkt met haar opa. Toen ze een tweede keer haar bed uitstapte en opnieuw naar haar grootvader ging, vond het misbruik plaats. De man betastte het kind. Dat zou per ongeluk zijn gebeurd toen ze elkaar kietelden. De volgende dag gaf de opa zichzelf aan bij de politie. 

Omstandigheden 
De officier van justitie eiste eerder twaalf maanden cel tegen de Andelnaar, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Daar gign de rechter niet in mee, omdat deze in zijn afweging rekening heeft gehouden met ‘verschillende omstandigheden’. Zoals het intitiatief dat de grootvader zichzelf had aangegeven. Ook telde zijn leeftijd mee en het feit dat de man nooit eerder een veroordeling had gehad. Door het voorval is de Andelnaar gescheiden van zijn vrouw, heeft hij geen contact meer met zijn dochter en kleindochter en is hij inmiddels verhuisd.

Foto archief ter illustratie.

Zie ook:

Lees meer over:

Andel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.