zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

De battlefield tour voert langs diverse, mooie plekken in Altena.

Oorlogsmuseum Veen organiseert indrukwekkende battlefield tours

9 oktober 2021 (door Redactie)

ALTENA / VEEN:  “Wie zijn geschiedenis niet kent, begrijpt het heden noch de toekomst.” Voor wie de eigen regio (beter) wil leren, is de Battlefield tour door Altena een aanrader. Tijdens de rondrit is er aandacht voor locaties en sporen van WOII in de diverse kernen van de gemeente Altena. De redactie van Altena.Net nam zaterdagmorgen (9-10) deel aan deze tour. Het gezelschap verplaatste zich in een militair voertuig.

Oorlogsmuseum Veen organiseert deze tours. Onder leiding van twee gidsen, Martijn Zwiggelaar en Peter-Willem Langebeeke, werden restanten en bijzondere locaties in de regio bezocht die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog.  
De twee jonge, zeer goed onderlegde, gidsen zijn gedreven in hun verhalen dat ter plaatse wordt ondersteund door historisch fotomateriaal.

Details
De redacteur van Altena.Net stapte gevuld met indrukken uit de legertruck die zijn passagiers weer terugbracht naar het beginpunt de Kromme Nol. De acht reizigers waren eensluidend in hun reactie: 'Een mooie tour met veel (zichtbare) informatie en vooral details over wat zich heeft afgespeeld bij de brug naar Heusden, in Eethen en bijvoorbeeld bij het Capelsche Veer. De tour was echt een belevenis.' (Tekst loopt door onder de foto.)



Mooi Altena
Kortom, redenen genoeg een keer in te stappen, voor wie interesse heeft in de geschiedenis en die met eigen ogen wil zien. 'De rondrit brengt je ook op schitterende plekken die laten zien hoe mooi Altena eigenlijk is.'

Aanbevolen
Adri Burghout uit Meeuwen deed eerder ook mee aan de battlefield tour. Hij reageerde: 'Kreeg heel veel achtergronden mee die een bijzonder beeld geven van wat er zo’n 75 jaar geleden in onze streek, op de plaatsen waar we letterlijk stonden,  allemaal is gebeurd. Echt een belevenis die ik van harte aan kan bevelen!'

Meer info: www.oorlogsmuseumveen.nl

Foto @redactie Altena.Net

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.