maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

Altena.Net en Oorlogsmuseum Veen: samen de missie verder helpen.

Oorlogsmuseum Veen en Mediaplein Altena.Net vinden elkaar

30 december 2021 (door Altena.Net - redactie)

VEEN - Stichting Oorlogsmuseum Veen en Mediaplein Altena.Net hebben elkaar gevonden. Dat wil zeggen bestuur en redactie delen de visie dat herinneringen aan 'de oorlog' niet mogen vervagen, dat verhalen verteld moeten blijven worden. Juist om ook de jongere generaties te informeren over wat er mis kan gaan tussen mensen en landen en welke consequenties dat kan hebben voor volk en vaderland. Nooit meer. Never again. Nie wieder. Plus jamais.

Ook het Land van Heusden en Altena had te kampen met verschrikkingen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zodanig dat sporen daarvan vandaag de dag nog steeds zichtbaar zijn. Voor wie de geschiedenis wil zien en horen, organiseren de vrijwilligers van Oorlogsmuseum Veen onder meer Battlefield tours door de regio.

Connectie`
Tijdens zo'n trip, gezeten in een legervoertuig en de regio doorkruisend, ontstond de connectie tussen de redactie van Mediaplein Altena.Net en het lokale oorlogsmuseum. De leerste is geinteresseerd in de historie en alles wat er vandaag de dag speelt in de regio. De laatste wil het verleden vertellen waar dat maar kan en aan wie het maar horen wil. Vrijwiligger Peter-Willem Langebeeke (gids Battlefield tour) is dan ook blij met de samenwerking: 'Altena.Net biedt ons, als mediapartner, extra kansen en een mooi platform om onze missie door te geven. En dat naast onze eigen website, onze Facebook-pagina, de nieuwe flyers enzovoorts.' Zijn collega Martijn Zwiggelaar (ook Battlefield tourgids) bevestigt: 'Inderdaad. Ons bestuur ging dan ook graag op het aanbod in om de krachten te bundelen. Zo kunnen wij een breder publiek bereiken. Want dat is wat wij willen.'

Partners
De samenwerking krijgt per januari 2022 zijn feitelijke beslag in een eigen pagina van Oorlogsmuseum Veen op Altena.Net. Onder het kopje 'Samenleving' is het museum straks ook terug te vinden met wetenswaardigheden, feiten en verhalen. Ook zal Altena.Net voorkomende evenementen en het nieuws delen wat bestuur en vrijwlligers kwijt willen.

Oorlogsmuseum Veen
Witboomstraat 49a
4264 RV Veen
oorlogsmuseumveen@gmail.com

Foto - compilatie Altena.Net.

Zie ook:

Lees meer over:

Veen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.