vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Ook in Altena bestaat behoefte aan nieuwe pleegouders

3 november 2022 (door Redactie)

ALTENA - Donderdag (3-11) startte de Week van de Pleegzorg om aandacht te vragen voor dit onderwerp. Wethouder Wendy van Ooijen ging samen met beleidsmedewerkers en Vigere Jeugdzorg in gesprek met vier jongeren: drie pleegkinderen en een ‘eigen kind’ met pleegzusjes/broertjes.

Het viertal was als ‘bestuurder voor een dag’ te gast in de raadszaal van het gemeentehuis. Tijdens het gesprek werd duidelijk wat goed gaat en waar dingen beter kunnen. Het werd, aldus de gemeente, een ‘interessante middag, die we als leerzaam en ook als aangrijpend hebben ervaren. Bij het maken en uitvoeren van beleid willen we daarom niet over, maar met de jongeren spreken.’

Gelijke kansen
Wethouder Van Ooijen: “Als wethouder met de portefeuille Jeugd vind ik het belangrijk dat alle kinderen in Altena een gelijke kans krijgen om hun talenten te ontplooien. Juist voor kinderen voor wie een stabiel thuis niet gewoon is, is dat extra belangrijk. Door de week van de pleegzorg hoop ik dat er meer mensen in onze gemeente het pleegouderschap gaan overwegen. Zo geven we samen de toekomst van alle kinderen groen licht.”

Pleegouders
Het aantal aanmeldingen van nieuwe pleegouders is het afgelopen jaar flink gedaald, terwijl het aantal jongeren dat pleegzorg nodig heeft groeit. Om ieder kind dat wacht op pleegzorg groen licht te geven, zijn daarom nieuwe pleeggezinnen nodig. 

Kijk voor meer informatie op Pleegzorg.nl

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.