dinsdag 22 juni 2021

Alles over Altena

Ook bij Altena College zijn examenuitslagen vertraagd of vermist - UPDATE
Nienke van Vugt doet hier haar Wiskundetoets Atheneum.

Ook bij Altena College zijn examenuitslagen vertraagd of vermist - UPDATE

9 juni 2021 (door Altena.Net - redactie)

SLEEUWIJK - Van twaalf scholen in Nederland zijn de examens vertraagd of vermist. Boosdoener PostNL. Het lijkt erop dat leerlingen een herexamen moeten doen, zo klinkt de vrees bij scholen. Ook het Altena College is mogelijk de dupe. Het gaat om leerlingen van Havo 5. 

UPDATE: Inmiddels blijkt dat bij het Altena College geen sprake was van een vertraging via de post. De vertraging had te maken met een derde, extra correctieronde. In Het Kontakt legt rector Gijsbert van der Beek uit dat het examen Geschiedenis voor de havo een extra correctieronde kreeg, omdat het Altena College zich niet neerlegde bij het oordeel van een school uit Rotterdam over die examens. Daar zat de vertraging. De eerdere communicatie hierover vanuit de Sleeuwijkse school was 'inderdaad summier', aldus de rector. De berichtgeving in de media over 'vertraagde of zoekgeraakte examenpost' bij andere scholen viel voor het Altena College ongelukkigerwijs samen. 

PostNL
PostNL maakte gisteren bekend dat de bezorging van een deel van de examens van twaalf scholen vertraagd of vermist is.

Een forse domper dus. Het achterliggende jaar werden de leerlingen al geteisterd door alle perikele rond Corona en dan komt dit er bovenop.
Het Altena College maakte onlangs nog bekend dat de leerlingen 'gewoon' eindexamen konden doen. Dat was een prettige opsteker. Met deze tegenvaller hadden maar weinigen gerekend.

PostNL zegt dit jaar 80.000 zendingen met meer dan een miljoen examens van 200.000 kandidaten in heel Nederland te hebben verzorgd.

Inmiddels hebben zo'n 1170 middelbare scholen hun examens inclusief tweede correctie voltooid. De uitslag zal voor de meeste leerlingen donderdag (10-6)  bekend zijn.

Foto Altena College / D. Boll

Zie ook:

Lees meer over:

altena college examen
Deel dit bericht met je vrienden!