vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Het bestemmingsplan is vernietigd door de Raad van State.

Ontwikkelaars zien verkoop ’bedrijventerrein’ Op ‘t Loev als optie

21 juli 2021 (door Altena.Net - redactie)

ALTENA - VOF Hoge Maasdijk, de samenwerking tussen Bouwlinie en firma Tankens, is teleurgesteld over de recente uitspraak van de Raad van State over bouwproject Op 't Loev. De ontwikkelaars beraden zich 'hoe nu verder'. Een optie is om het terrein te verkopen.

Op 22 maart vond de zitting van de Raad van State plaats. Tijdens deze zitting kwamen alle partijen uitgebreid aan het woord. Alle afgevaardigden hebben hun voor- en tegenargumenten op het nieuwbouwplan Op ’t Loev toegelicht.

Teleurstellende uitspraak
De uitspraak van de Raad is voor de ontwikkelaars teleurstellend: het bestemmingsplan, eerder vastgesteld door de gemeenteraad, is vernietigd. Daarmee is dit plan dus volledig van tafel.
VOF Hoge Maasdijk: 'Zoals begrijpelijk betreuren wij deze uitspraak. Gezien de woningnood en het gebrek aan bouwlocaties rondom vestingstad Woudrichem, beschouwden de gemeente en wij dit nieuwbouwplan altijd als een welkome kans voor woningzoekenden. Voor zowel kopers als huurders. Het is een teleurstelling voor alle mensen die op zoek zijn naar een nieuwe woning.'

Hoe nu verder
VOF Hoge Maasdijk, de ontwikkelende partij, is inmiddels weer in gesprek met de Provincie en de gemeente Altena. 'Insteek van deze gesprekken is: wat is er wél mogelijk op deze locatie en kunnen we een haalbaar plan realiseren?'

Verkopen
Een andere optie is de locatie als bedrijventerrein verkopen. Met de vernietiging van het nieuwe bestemmingsplan blijft het oude bestemmingsplan intact als ‘bedrijventerrein’.

Wordt dus vervolgd.

Foto VOF Hoge Maasdijk.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.