donderdag 6 oktober 2022

Alles over Altena

VVA stelt collegevragen over de gang van zaken.

‘Onrust in Andel’ over behandeling huisvestingsaanvraag arbeidsmigranten

19 september 2022 (door Altena.Net - redactie)

ALTENA - Vrije Volkspartij Altena (VVA) klimt in de pen over ‘opnieuw ontstane onrust in Andel’. Dat heeft volgens de fractie alles te maken met een eerder verschenen artikel in het BD: “Altena in de fout en neemt aanvraag voor huisvesting arbeidsmigranten toch in behandeling”. 

Dit bericht gaat over het dringende advies van de bezwaarschriftencommissie die het college op de vingers tikte ‘onrechtmatig’ gehandeld te hebben door de vergunningaanvraag voor huisvesting arbeidsmigranten in september 2021 buiten behandeling te stellen.

De gemeente Altena neemt het verzoek van de Andelse orchideeënkwekerij Middenweg Agro BV voor huisvesting van 274 arbeidsmigranten op het terrein nu dus toch in behandeling. Gemeente en het glastuinbouwbedrijf steggelen al dik een jaar met elkaar over de vergunning die maar niet rond kwam. Door de ontstane commotie over het beleid voor huisvesting van arbeidsmigranten trok de gemeente vorig jaar de beleidsregels in.

VVA reageert: ‘Deze zomer werd het college ook al door de rechtbank teruggefloten in dit dossier. Daarover heeft het college de gemeenteraad nog steeds niet geïnformeerd.’

Vragen
De partij wil daarom van het college weten waarom de gemeenteraad nog niet geïnformeerd over de (juridische) stand van zaken van het hele dossier. ‘Op welke momenten en op welke manier heeft het college de afgelopen twee maanden over dit dossier gecommuniceerd met de inwoners van Andel?’

De fractie wil ook weten hoe het college de inwoners van Andel gaat betrekken om zo de onrust te beperken.

Foto archieffoto ter illustratie.

Zie ook:

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.