dinsdag 19 maart 2024

Alles over Altena

Ook Avelingen, tegenover Sleeuwijk (noordzijde), is een mogelijke locatie.

Onderzoek plaatsing Gorcumse windmolens wordt gestart

20 januari 2022 (door Redactie)

ALTENA - Buurgemeente Gorinchem is al enige tijd bezig met plannen voor windmolens vlakbij de gemeentegrens van Altena. Er zijn verschillende lokaties in beeld waar windmolens zouden kunnen komen. Eén van die opties is Avelingen, direct tegenover Sleeuwijk (noordzijde).

De gemeente Altena is over de verschillende locaties al langer in gesprek met de gemeente Gorinchem. Eerder kondigde Gorinchem aan een haalbaarheidsonderzoek in te stellen. 

Bij het verkennende onderzoek wordt de haalbaarheid van de plaatsing van windmolens onderzocht wat betreft ruimtelijke inpassing, financiële haalbaarheid en maatschappelijk draagvlak. 

Brief
In januari stuurt de gemeente Gorinchem grootschalig brieven over dat onderzoek. Ook een deel van de inwoners van Altena krijgt deze brief. Het gaat dan om een deel van Sleeuwijk en woningen langs het Kerkeinde en de Hoef en in het gebied tussen de A27 en de kern Werkendam.
Over de inhoud en verspreiding van de brief is overleg met de gemeente Altena geweest. In de brief wordt een informatie-avond aangekondigd die in februari wordt georganiseerd. Gemeente Altena laat weten de ontwikkelingen in Gorinchem 'nauwlettend' te volgen.

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.