woensdag 29 mei 2024

Alles over Altena

De wethouders van de gemeente Altena.

Regio goed onderweg met cultuuronderwijs, maar is zeker nog niet klaar ...

17 april 2024 (door Redactie)

REGIO/ALTENA - Twaalf jaar op reis met de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit met als doel om kunst en cultuur een vast onderdeel van het lesprogramma te maken op scholen. Maandag (15-4) werd de nieuwe periode feestelijk afgetrapt met een bijeenkomst op Fort Altena.

Cultuureducatie met Kwaliteit heeft het culturele veld, de gemeenten, de intermediairs en vooral het onderwijs veel gebracht. Er gaan kunstvakdocenten de scholen in om kinderen mee te nemen in hun wereld van expressie en verbeelding. Kinderen gaan naar de theaters en musea, om de wereld van de grote kunsten mee te maken. Ze boetseren, musiceren, dansen, tekenen, schilderen, zingen in de klas. Doordat leerlingen in aanraking komen met verschillende vormen van kunst en leren ze om hun creatieve en culturele vaardigheden te ontwikkelen en ook in persoonlijk en in sociaal opzicht te groeien.

Aftrap
Op Fort Altena werd de nieuwe periode feestelijk afgetrapt met een bijeenkomst. Hier waren de wethouders, beleidsmakers, schoolbesturen en schoolleiders van de gemeenten Altena, Drimmelen, Geertruidenberg, Heusden, Loon op Zand, Oosterhout en Waalwijk aanwezig. Deze gemeenten spraken hun intentie uit voor deelname aan de nieuwe periode van Cultuureducatie met Kwaliteit. Tijdens de bijeenkomst overhandigden Jacqueline Frenken, Cultuurcoördinator van de Bibliotheek CultuurPuntAltena het nieuwe magazine ‘Onderweg met goed cultuuronderwijs’ onder andere aan de wethouders Anneloes van Hunnik en Wendy van Ooijen.

Maar er is nog werk te doen, aldus de drijvende krachten achter het event. 'Is cultuureducatie geborgd in alle scholen? Helaas niet. Er zijn nog genoeg scholen die “er nog niet klaar voor waren” of waar de hectiek van alledag de boventoon blijft voeren. Het lukt scholen niet altijd om cultuureducatie op de agenda te houden.' Daarom krijgt Cultuureducatie met Kwaliteit een vierde periode die ingaat in 2025. Aan de lokale intermediairs de opdracht om scholen op gebied van cultuuronderwijs te ondersteunen en heb voor te bereiden op de komst van een nieuw curriculum.

Wordt vervolgd dus.

Foto aangeleverd.

Lees meer over:

Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.