vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Ondernemers uit Aalburg krijgen inkijkje in opsporing Belastingdienst

10 november 2022 (door Redactie)

VEEN  - De Algemene Ledenvergadering van Ondernemersvereniging Aalburg voltrok zich in de fraaie showroom van Automobielbedrijf A. van Rijswijk. Het werd een boeiende avond die werd afgesloten met een netwerkborrel en rondleiding door het Veense bedrijf en de nieuwe Carwash. Deze gaat overigens 1 december van start. Daaraan vooraf ging een presentatie over de FIOD.

Aan de Zoutendijk luisterden de aanwezigen naar een interessante presentatie van Joost Boersma over het thema “De FIOD belt aan”. Boersma (65) nam zijn gehoor mee in een interactieve sessie langs procedures en geanonimiseerde cases. De FIOD is de opsporingsdienst van de Belastingdienst die financiële fraude en belastingfraude opspoort en bestrijdt. Boersma werkte 25 jaar als rechercheur en hulpofficier van justitie bij de FIOD in Arnhem.

Opsporing en onderzoek

'Wat als de FIOD aanbelt?’ Als dat gebeurt, is er iets niet in de haak. Niemand wil te maken krijgen met de FIOD, maar een inkijkje in hoe deze dienst, bleek reuze interessant. Boersma maakte duidelijk waartoe je wel en niet verplicht bent als de FIOD binnenstapt en je vragen stelt. Ook schetste hij een beeld van wat de gevolgen kunnen zijn als de dienst op het bedrijfstapijt stapt. Boersma nam de ondernemers mee langs casussen waar fraudeurs  in luxe villa's zwemmen in geluidsarm zwembad zonnige, managers die zich verrijken ten koste van belastinggeld Bedrijven die hun (onder)aannemers onder druk zetten en zo hun leveranciers duperen door fraude. Het waren maar een paar voorbeelden van mogelijke fraude. Volgens Boersma komt het niettemin in veel organisaties voor en in alle lagen van de bevolking. Uiteindelijk gaat de FIOD het om het optuigen van een onderzoek om bewijzen te verzamelen om zo de verdachten voor de rechter te kunnen brengen.

Gelet op het aantal spontaan afgevuurde vragen bleek het een onderwerp dat de aanwezigen interesseerde.

De moraal van de avond was helder: ' We wensen u geen onverwacht bezoek van de FIOD!'

Foto Ondernemend Altena

Lees meer over:

Veen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.