maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

De bakken zijn weg, maar een poepzakje tegen het rouwcentrum gaat velen te ver.

Onbegrip buurtbewoners over dumpen hondenpoepzakjes

8 januari 2022 (door Altena.Net - redactie)

WIJK EN AALBURG - In de dagen voorafgaand aan en tijdens de jaarwisseling legden in Wijk en Aalburg de nodige prullenbakken het loodje tegen (zwaar) vuurwerk. Diverse vuilcontainers werden opgeblazen. Ook bakken voor hondenpoepzakjes moesten er aan geloven. De zakjes met uitwerpselen van viervoeters worden, bij het ontbreken van bakken, nu op verschillende plekken achtergelaten. Dit tot onbegrip en ergernis van buurtbewoners.

Diverse prullenbakken rond de Markt in Wijk en Aalburg en de aangrenzende Violierstraat en Seringenstraat zijn opgeblazen. De rommel ter plaatse is opgeruimd en de verwrongen brokstukken zijn inmiddels weggehaald door mensen van Gemeentewerken. Tot de tijd dat er nieuwe bakken geplaatst zijn, is het voor hondenbezitters even creatief behelpen. Of ze gaan op zoek naar bakken in de buurt, en deponeren daar het poepzakje, of ze nemen het zakje met uitwerpselen (tijdelijk) mee naar huis.

Muur rouwcentrum
Een andere categorie hondenbezitters heeft daar kennelijk een ander beeld bij. Ze plaatsen hun hondenzakje keurig op de plek waar ooit de bak stond. Anderen zetten het zakje tegen de muur van Rouwcentrum Aalburg in de verwachting dat vrijwilligers, die daar condoleancebijeenkomsten organiseren, het poepzakje wel zullen opruimen.

A-sociaal
Een buurtbewoner laat weten: 'Ik begrijp dit niet. Hoe makkelijk neem je het zakje van je hond even mee naar huis. Maar dat kieper je dan toch niet neer bij de plek waar voorheen de afvalbak stond?' Een ander reageert: 'Je zakje hondenstrond tegen de muur van het rouwcentrum aanzetten. Wie verzint dit? Ik vond het ronduit a-sociaal.' Iemand anders: 'Die poepbakken komen terug. Voor die korte tijd kun je dat zakje toch best even mee naar huis nemen en in je eigen container gooien? Hoe moeilijk kan het zijn?'
Maar ook: 'We betalen toch belasting? De gemeente kan het dus best opruimen.'

 

Foto Anton.

Zie ook:

Lees meer over:

Wijk en Aalburg
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.