woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

De nieuwbouw van de buurtsuper gaat onveranderd door.

Omwonenden krijgen deels gelijk in rechtszaak tegen gemeente rond SPAR

30 maart 2023 (door Redactie)

ANDEL - Volgens de rechter maakte de gemeente Altena fouten rond de nieuwbouw van de Spar supermarkt. Omwonenden van de buurtsuper aan de Burgemeester van der Schansstraat wonnen daarmee een rechtszaak tegen de gemeente. De fouten moeten van de rechter hersteld worden. De verdere bouw van de supermarkt kan overigens wel gewoon doorgaan.

De bezwaren die de buurtbewoners maakten, gingen over verwachte parkeer- en geluidsoverlast na oplevering van de nieuwe winkel. Ook was men bang voor een onveilige verkeerssituatie tengevolge van de bevoorrading. De rechter ging in het laatste punt weliswaar mee, maar stelde dat een veilige bevoorrading kan worden gerealiseerd door de chauffeur te begeleiden bij het manoevreren, door strepen op het wegdek aan te brengen en door de inrit te veranderen. 

Nu was het zo dat zowel de gemeente en de eigenaren hier al over uit waren, ze zouden genoemde problemen oplossen. Niettemin wilde de rechter de voorwaarden zwart op wit in de vergunning opgenomen zien.

Aantal parkeerplaatsen
Een ander bezwaar was het aantal parkeerplaatsen op het terrein van de super. Omwonenden vonden die onvoldoende. Men is van mening dat het aantal tenminste verdubbeld moet worden: geen 12, maar tenminste 24. De rechter ging dus mee met de omwonenden.

Geluidsoverlast
Naar de mening van omwonenden zou de nieuwbouw tot geluidsoverlast leiden door het laden en lossen van vrachtwagens, het gebruik van winkelwagens en de luchtbehandeling van de koeling. De rechter vond op het punt van de vermeende geluidsoverlast dat er voldoende maatregelen op stapel staan om hinder te voorkomen. De omwonenden kregen op dit punt geen gelijk van de rechtbank in Breda.

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Andel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.