vrijdag 2 december 2022

Alles over Altena

Omwonenden Oudendijk niet blij met mogelijke komst bedrijfsverzamelgebouw

23 november 2022 (door Altena.Net - redactie)

OUDENDIJK - Een nieuw bedrijfsverzamelgebouw middenin Oudendijk. Daar is niet iedereen blij mee. Omwonenden maken zich grote zorgen omdat zij menen dat een dergelijke faciliteit om meerdere redenen niet past binnen hun kern. Ze benaderden de politiek.

Vier politieke partijen in de gemeente Altena, ChristenUnie , CDA, VVD en AltenaLokaal, werden door bewoners van de Oudendijk bevraagd over plannen voor een nieuw bedrijfsverzamelgebouw midden in Oudendijk. De omwonenden maken zich grote zorgen omdat zij menen dat een dergelijke faciliteit om meerdere redenen niet past binnen de kern.

Enkele jaren geleden kocht een projectontwikkelaar deze grond en deze wil op die locatie nu een bedrijfsverzamelgebouw realiseren voor een vijftal bedrijven. De omwonenden hebben daar volstrekt andere gedachten bij, zij menen dat de Oudendijk daar te smal is voor het extra verkeer wat van en naar het bedrijfsverzamelgebouw zal gaan. Meer verkeersbewegingen zijn daar niet wenselijk om redenen van overlast en veiligheid.

Zorgen
In het verleden was op de locatie een transportbedrijf gevestigd dat op verzoek van de toenmalige gemeente Woudrichem naar de Rietdijk verhuisde. Daarna bleef het perceel jarenlang ongebruikt.

De vier politieke partijen diende inmiddels schriftelijke vragen in waarin ook zij hun zorgen uiten over de nieuwe plannen en de mogelijke gevolgen voor de verkeersveiligheid. De indieners zijn vooral benieuwd of het college deze genoemde zorgen deelt.

Alternatief
Partijen vragen zich ook af of het college met de ontwikkelaar, dorpsraad en omwonenden gesproken heeft over alternatieven, zoals het verplaatsen van de bedrijfsbestemming naar een industrieterrein en een andere, meer passende, invulling te zoeken voor het perceel in Oudendijk.

Als dit niet het geval is gaan genoemde fracties ervan uit dat dit gesprek alsnog gaat plaatsvinden.

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Oudendijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.