vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Er werd ook een strip uitgebracht over de vermissingszaak.

OM brengt podcast uit over vermissing Germa van den Boom

7 februari 2023 (door Redactie)

NIEUWENDIJK - Het Openbaar Ministerie (OM) brengt een podcast uit over Germa van den Boom uit Nieuwendijk. Zij raakte in 1984 vermist na een avondje stappen. De Peter R de Vries foundation looft een beloning uit van 250.000 euro voor de tip die leidt tot haar terugvinden.

In de podcast van het Openbaar Ministerie is te horen hoe in de zaak van Germa van den Boom de afgelopen drie maanden een nieuwe stroom aan informatie op gang is gekomen. Hoe het cold case team van de politie en het Openbaar Ministerie al die tips afhandelen én of ze na 38 jaar eindelijk in de buurt van een oplossing komen. Politiewoordvoerder Willem Hooidonk in een reacxie: 'Er zijn bijna 250 tips over de zaak Germa van den Boom binnengekomen. We hopen dat onze oproep toch bij iemand buikpijn veroorzaakt.'

Germa was 19 jaar en voor het eerst een weekendje alleen thuis in Nieuwendijk. Na een avondje stappen is er nooit meer iets van Germa van den Boom vernomen.

Beloning
De Peter R. de Vries Foundation doet nu, 38 jaar later, nog een ultieme poging om informatie over de verdwijning te verkrijgen. De Foundation stelt een beloning van 250.000 euro beschikbaar voor degene die een tip geeft die leidt tot het terugvinden van Germa van den Boom.

Strip
In een poging om die gouden tip te ontvangen, werd ook een stripverhaal uitgebracht. 'Een visuele voorstelling kan mensen helpen bij herinneringen uit een ver verleden.' De strip is te lezen op de website van de Peter R. de Vries foundation. De strip wordt in Nieuwendijk huis-aan-huis bezorgd.

Vragen
Wie informatie heeft over deze vermissing neemt contact op met politie via 0800-6070.

Foto archief

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.