maandag 23 mei 2022

Alles over Altena

Feest op de zendres bij Oké FM...

Lokale omroep Bommelerwaard, Oké FM, viert 30-jarig radiobestaan

12 mei 2022 (door BommelerwaardNet)

BOMMELERWAARD - VEEN: Oké FM, de lokale omroep voor de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel, viert het weekend van 20, 21 en 22 mei het 30-jarig radiobestaan.

Genoemde dagen is het exact 30 jaar geleden dat het station in de voormalige gemeente Aalburg de fundamenten legde van de omroep anno 2022. Van Hawaii Hit FM naar Oké FM. De vertrouwde freuqentie 106.4 FM ging alle jaren met de radio-omroep mee. Het huidige Oké FM begon in 2005 onder de naam Aalburg FM. De officiële opening van het station werd toen verricht door burgemeester Buijserd (voormalige) van de gemeente Aalburg. in januari 2015 kreeg de omroep de zendmachtiging voor de gemeente Zaltbommel. Ondanks een onvoorziende vertraging ging op 28 januari 2016 het signaal dan toch de lucht in voor de gemeente Zaltbommel. Op dinsdag 4 februari 2020 volgde de gemeente Maasdriel.

Stichtingen en besturen
Oké FM, formeel vertegenwoordigd door de Aalburgse Omroep Stichting, zendt anno nu dus uit in de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel. In de achterliggende dertig jaar passeerden verschillende stichtingen en besturen de revue die de daarbij behorende zendmachtigingen beheerden.

Glanzende zenders
Komende dagen glanzen de zenders van de streekomroep harder dan ooit tevoren. Zeker als 'oudgedienden' hun opwachting maken om vanaf hun 'oude stekkie' weer een keer radio te maken.

Zaterdag 21 mei is er ook nog een feestelijke medewerkersbijeenkomst in de Veense studio. Er staat een reünie op de rol, een gezellig samenzijn met gewezen radiomakers, sponsoren / adverteerders en politieke gasten.

Het station is te beluisteren via 104.9 en 106.4 FM, online via www.okemedia.nl

Foto Mediaplein Altena.Net

Zie ook:

Lees meer over:

Bommelerwaard
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.