maandag 26 februari 2024

Alles over Altena

NIVO Sparta maatje te groot voor GRC’14

5 februari 2024 (door BommelerwaardNet)

ZALTBOMMEL - Het vlaggenschip van N.I.V.O.-Sparta pakte dit weekend de volle buit. Op eigen veld was de club een maatje te groot voor GRC '14. Het werd 5-2 voor de mannen van trainer Niels Blom.

De eerste grote kans op een score was voor GRC '14. De thuisploeg mocht van geluk spreken dat Ousmane Traore het vizier nog niet op scherp had staan. GRC '14 was in de counter namelijk razendsnel voor het doel van de teruggekeerde Koen van Harmelen. Niet veel later was het N.I.V.O.-Sparta dat via Iain Brands op voorsprong kwam. De goaltjesdief reageerde het meest alert nadat GRC-doelman Janssen een afstandsschot van Zaimi niet volledig kon keren.

Na de 1-0 beet GRC '14 opnieuw van zich af. Het kwam zelfs op gelijke hoogte door een droge knal van afstand. Nog voor rust werd door N.I.V.O.-Sparta orde op zaken gesteld. Nadat Brands nog de lat trof, was het niet veel later op een aantrekkelijke  plek een vrije trap voor de thuisclub. Ilias Zaimi ging achter de bal staan en knalde deze van een meter of 24 onhoudbaar tegen de touwen. Weer pakte N.I.V.O.-Sparta een voorsprong. Het werd voor rust 3-1. Op aangeven van Zaimi was het Brands die met een bekeken schuiver zijn tweede punt van de middag scoorde.

Tweede helft
Ook in de tweede helft bleef N.I.V.O.-Sparta voetballen. Het spel zakte wel iets terug en ook GRC '14 deelde speldenprikjes uit. Nadat Troare opnieuw een grote kans miste, was het niet veel later Frenk Schaap die met een fraaie stift de 4-1 aantekende. De wedstrijd was definitief gespeeld. Er gebeurde na die goal ook nog weinig hoogstaands, mede door de vele wissels. Toch scoorden beide teams nog een goal. Eerst was het GRC, gevolgd door het slotakkoord voor N.I.V.O. Invaller Tonni Maric scoorde met een fraaie individuele actie. Het was direct ook het laatste wapenfeit van het duel.

Door de zege staat N.I.V.O.-Sparta vaster op de derde plaats.

Lees meer over:

Zaltbommel Rijswijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.