vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

De naam wordt bekendgemaakt tijdens een inloopbijeenkomst.

Nieuwe MFA Almkerk krijgt passende naam

3 december 2022 (door Redactie)

ALTENA - De nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) Almkerk krijgt steeds meer vorm. Tijdens een bijeenkomst dinsdagavond (13-12) wordt de naam bekendgemaakt. Ook is het ontwerp dan te bekijken.

Almkerk krijgt een nieuwe multifunctionele accommodatie. Het gebouw biedt huisvesting aan diverse organisaties, waaronder basisschool d’Uylenborch en de Almgaard, kinderopvang Hoppas, bibliotheek Altena, een consultatiebureau van de GGD en een logopediepraktijk. Ook het dorpshuis en de sportzaal komen terug in het gebouw. De accommodatie brengt verschillende functies voor kinderen samen en krijgt faciliteiten voor alle in- en omwoners van Almkerk om te leren, spelen, ontmoeten en sporten. Allemaal aan de Alm.

Kinderen kiezen
De afgelopen maanden konden inwoners van Altena namen aandragen voor het nieuwe gebouw. De dorpsraad en gebruikers van het gebouw stelden hier een top 3 uit samen. Kinderen van de basisscholen mochten 24 en 25 november hun stem uitbrengen. De naam die de meeste stemmen kreeg, wordt dinsdag 13 december rond 19.00 uur bekendgemaakt door wethouder Wendy van Ooijen.

Ontwerp gebouw
Samen met de gebruikers van het nieuwe gebouw en de gemeente werkte de architect de afgelopen tijd aan een ontwerp. Tijdens de inloopbijeenkomst kunnen belangstellenden het ontwerp en het bestemmingsplan bekijken en vragen stellen.

De inloopbijeenkomst is van 18.30 tot 20.00 uur in ’t Verlaat.

Foto Mediaplein Altena.Net

Lees meer over:

Almkerk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.