dinsdag 3 oktober 2023

Alles over Altena

De zwemmers krijgen te maken met stroming.

Nieuwe locatie Biesbosch Open Water Race

5 juni 2023 (door Altena.Net - redactie)

WERKENDAM - Dit jaar organiseren de Biesboschzwemmers voor de tiende keer de Biesbosch Open WaterRace (BOWR). Ook mogen zij voor de derde keer in successie de Open Nederlandse Kampioenschappen Open Water Zwemmen (ONK) organiseren. De afgelopen edities vonden allemaal plaats ter hoogte van de Kooikamp in Sleeuwijk. De organisatie had al jaren de wens om ergens in de Biesbosch de wedstrijd te organiseren vanwege de naam die men in 2014 gekozen heeft.

Door de problemen met de waterkwaliteit tijdens de wedstrijd in 2022 is de organisatie opnieuw gaan kijken of het mogelijk is om de wedstrijd op een andere locatie te organiseren. Deze locatie is gevonden. Op vrijdag 8 september en zaterdag 9 september 2023 zal het ONK en de BOWR georganiseerd worden bij het Biesbosch Museumeiland aan De Hilweg 2 in Werkendam.

Stiltegebied
Deze nieuwe locatie heeft wel een aantal uitdagingen voor de organisatie, zoals dat het midden in een stiltegebied is en het museum gedurende de beide dagen zo min mogelijk overlast mag hebben van de deelnemers en hun toeschouwers. De organisatie gaat ervanuit dat dit geen probleem hoeft te zijn.

Ook voor de deelnemers is er een uitdaging aangezien ze te maken krijgen met stroming.

Challenge
Naast de wedstrijden is er ook voor de geoefende zwemmer de mogelijkheid om deel te nemen aan de Biesbosch Open Water Swim Challenge, er kan gekozen worden uit afstanden van 1000, 2000 en 5000 meter. Voor de jongere zwemmers is er de Swimba Swim en daar kan gekozen worden uit de 250 en 500 meter. De opbrengsten van de drie langste afstanden komen ten goede aan ALS Nederland.

Meer informatie HIER

Foto archieffoto.

Lees meer over:

Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.