vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Inwoners kunnen hun mening geven en vragen stellen.

Nieuwe hoogspanningsverbinding mogelijk over Altena

3 februari 2023 (door Redactie)

ALTENA - Tussen Geertruidenberg en Krimpen aan den IJssel of Crayestein moet een nieuwe bovengrondse hoogspanningsverbinding komen. Die zou voor een deel over het gebeid van de gemeente Altena kunnen gaan lopen. Inwoners kunnen meedenken in het proces van onderzoek via inloopavonden.

Netbeheerder TenneT en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat onderzoeken in de regio wat een goede plek is voor de aanleg van een nieuwe hoogspanningsverbinding. Een deel van het westen van de gemeente Altena valt binnen het zoekgebied. Dit betekent dat er mogelijk door een deel van de gemeente een nieuwe (bovengrondse) hoogspanningsverbinding aangelegd wordt. 

Uitbreiding noodzakelijk

Om elektriciteitslevering ook in de toekomst te kunnen garanderen is het noodzakelijk dat het elektriciteitsnet op verschillende plekken wordt uitgebreid. De gemeente Altena begrijpt de noodzaak hiervan en wil regionaal samenwerken. De gemeente wil hierbij wel aandacht voor burgerparticipatie en een goede 'kwaliteit van de leefomgeving behouden', alsook oog blijven hebben voor de 'maatschappelijke opgaven' in het Land van Heusden en Altena.

Besluit
Omdat deze nieuwe hoogspanningsverbinding mogelijk door het westen van Altena loopt, wordt de gemeente Altena in dit proces betrokken als gesprekspartner. Het ministerie neemt het uiteindelijke besluit over de (ligging van de) verbinding.

Mening inwoners
Er zijn verschillende mogelijkheden om vragen te stellen of te reageren op het voornemen en het participatieplan. Zo is er een aantal inloopavonden :

  •  Dinsdag 7 februari, in Dorpshuis Lekkerkerk, Raadhuisplein 5, Lekkerkerk
  •  Donderdag 9 februari, in Boelaars Zalencentrum, Keizersdijk 4, Raamsdonksveer  

Belangstellenden kunnen vrij in- en uitlopen op ieder moment tussen 19.00 en 21.00 uur.

Ook organiseert TenneT op dinsdag 14 februari van 19.00 tot 20.30 uur een digitale informatiebijeenkomst via ZOOM. 

Aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan via deze link.

Foto - archief ter illustratie.

Zie ook:

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.