zaterdag 4 december 2021

Alles over Altena

‘Opdat wij niet vergeten …’

Nieuwe flyer Oorlogsmuseum Veen wil breed publiek bereiken

27 oktober 2021 (door Altena.net - Redactie)

VEEN - Het Oorlogsmuseum Veen heeft een nieuwe flyer. De gedreven vrijwilligers achter het educatieve project willen heel graag hun verhaal delen.

'Footsteps in history'. Dat zijn de battlefield tours die bestuur en vrijwilligers organiseren voor wie de verhalen uit het verleden wil horen. 'Opdat wij niet vergeten...'

Locaties
En dan met name de oorlogsverhalen die verschillende locaties in het Land van Heusden en Altena mensen nog kunnen vertellen. En waar de gevolgen van de gevechten zelfs nog te zien is.

Breder publiek
Naast natuurlijk de website en de Facebook-pagina wil het bestuur door de nieuwe flyer een (nog) breder publiek  bereiken. En zeker niet alleen de ouderen, maar vooral de jeugd. 'Die moeten de verhalen ook kennen, het is belangrijk dat wij de jeugd betrekken bij deze periode uit onze geschiedenis. Een historie die van invloed is tot op de dag van vandaag.' Anders gezegd: vrijheid is niet vanzelfsprekend.

Informatie
Wie een of meerdere flyers wil om uit te delen of wie meer informatie wil over de battlefield tours of educatieve lessen op school, kan zich aanmelden via de website www.oorlogsmuseumveen.nl. De vrijwilligers reageren graag.

Foto Mediaplein Altena.Net.

Zie ook:

Lees meer over:

Veen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.