vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

De twee wethouders Van Vugt en Sheikkariem zijn blij met de nieuwe mogelijkheden.

Nieuwe Fixi App helpt om openbare ruimte snel(ler) schoon en veilig te krijgen

22 april 2023 (door Redactie)

ALTENA - Gemeente Altena heeft een speciale App in bedrijf voor een snellere afhandeling van meldingen over de openbare ruimte. De zogeheten Fixi app is al te downloaden voor alle inwoners.

Vanaf maandag (24-4) kunnen inwoners van de gemeente Altena een melding "Openbare ruimte" doen via de Fixi app. De gemeente laat weten: 'Een melding maken is daarmee vaak makkelijker, de afhandeling gaat sneller en de melder krijgt een snelle terugkoppeling. Dit biedt niet alleen een betere dienstverlening voor inwoners, maar meldingen dragen ook bij aan een schone en veilige openbare ruimte.'

De Fixi app is gratis te downloaden in de Appstore of de Play Store. Via de Fixi app kunnen inwoners meldingen doen over bijvoorbeeld afval op straat, een losse stoeptegel of een niet werkende lantaarnpaal. Ook kunnen makkelijk foto’s worden toegevoegd aan de melding. Bovendien is op de kaart te zien of er al een zelfde melding is gedaan.

Het blijft overigens ook onveranderd mogelijk meldingen te doen via de gemeentelijke website www.gemeentealtena.nl/iets-melden.

Verbeterslag
'We zijn met een verbeterslag bezig van onze dienstverlening', legt wethouder Shah Sheikkariem uit. 'Met de Fixi app zetten we een stap om makkelijker meldingen door te geven. Daarnaast helpt het systeem ons om de meldingen snel op te pakken en de melder hiervan op de hoogte te stellen. Een verbetering van onze service.' Inwoners krijgen automatisch bericht wanneer een melding is ontvangen, in behandeling is genomen of is afgehandeld.

Wethouder Roland van Vugt vult aan: 'In Altena hechten inwoners en wij als gemeente grote waarde aan een nette openbare ruimte. Door het gebruikersgemak van de Fixi app hopen we samen met inwoners de leefomgeving schoon en veilig te houden. Doe gerust een melding als iets niet is zoals het hoort. Hoe meer mensen oog hebben voor hun omgeving, hoe mooier en veiliger we Altena houden.'

Foto gemeente Altena.

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.