maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

Natuurlijk werd er geproost op een succesvolle bouwperiode in Polen.

Nieuwe elektrische veren heten Altena VI en Gorinchem XII

16 december 2021 (door Altena.Net - redactie)

REGIO / ALTENA - De bouw van de twee nieuwe elektrische veren startte woensdag (15-12) in Polen met een ceremoniële kiellegging. Deze was vanuit Nederland via een livestream te volgen. Ook werden de namen van de twee nieuwkomers bekendgemaakt: Gorinchem XII en Altena VI.

Voor de kiellegging van de twee elektrische schepen voor Riveer reisde een delegatie van Holland Shipyards Group, Riveer en Coco Yachts af naar scheepswerf Alumare in Świnoujście, Polen. Daar wordeb de casco's gebouwd.

Na een welkomstwoord door Alumare zegt Marco Hoogendoorn (Holland Shipyards Group) 'uit te kijken naar een hele interessante, dynamische samenwerking de komende maanden.' Volgens planning komen de aluminium casco's begin juni en eind juli 2022 naar Nederland. Ze worden vervolgen bij Holland Shipyards afgebouwd.


Gorinchem XII en Altena VI
Vanuit Nederland werden ook de namen van de nieuwe schepen bekend gemaakt door wethouder Joost van der Geest. 'Vanaf 2023 gaan we een duurzame toekomst in met de Gorinchem XII en de Altena VI', aldus Van der Geest. Beide gemeenten zijn financier van de nieuwe ponten die gaan varen tussen Gorinchem, Sleeuwijk, Werkendam en Hardinxveld.

Holland Shipyards overhandigde twee herinneringsbordjes aan Riveer, waarop de namen te zien zijn.

Foto Riveer

Lees meer over:

Altena Riveer
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.