dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Nieuwe elektrische veerponten genomineerd voor Schuttevaer Award

25 maart 2024 (door BommelerwaardNet)

REGIO - Dankzij de stemmen van Schuttevaer-lezers zijn de elektrische, aluminium veerponten - gemaakt door Holland Shipyards Group - toegevoegd aan het lijstje genomineerden voor de Schuttevaer Award. Deze wordt op 4 april aan de winnaar uitgereikt.

De nieuwe elektrische - en geruisloze - veerponten zijn een innovatieve en duurzame oplossing voor de toekomst. De schepen zijn zo ontworpen dat ze zo min mogelijk weerstand in het water ervaren. Er is voor de fabricage gekozen voor aluminium, lichtgewichtmateriaal. In totaliteit zonder passagiers is het totale gewicht van een elektrisch veerpont 52,45 ton. Het catamaranontwerp is om golfweerstand te reduceren. Riveer: 'Hierdoor verlies je ook geen energie aan het corrigeren van stabiliteit, ook zijn de schepen relatief lang wat de golfweerstand minimaliseert.

Uitdagingen
De elektrische aluminium veerponten pakt meerdere uitdagingen aan: het vermindert de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, snijdt in de operationele kosten en verlaagt de geluids- en luchtvervuiling. Door over te stappen op elektrische aandrijving, biedt het een duurzaam alternatief dat de uitstoot van schadelijke broeikasgassen tot nul reduceert. Dit is een significante stap voorwaarts in de strijd tegen klimaatverandering en ondersteunt de transitie naar groenere en schonere maritieme operaties.

Uitslag
Riveer laat weten: 'We zijn trots, enthousiast en zeer nieuwsgierig naar de uitslag op donderdag 4 april.' De winnaar van de Schuttevaer Award wordt gekozen tijdens het Maritime Innovation Platform.
Met een pitch presenteren de genomineerden tijdens Maritime Innovation Platform hun inzending. Het publiek en de jury kiezen daarna hun favoriet. 'Het is dus nog even spannend'.

De andere genomineerden voor de Schuttevaer Award zijn: Seagull Surveillance (BrainCreators), Koelsysteem H2 Barge 2 (Holland Shipyards Group), Heat Recovery Steam module (Discom Exhaust Technology).

Foto Riveer.

Zie ook:

Lees meer over:

Bommelerwaard Altena Riveer
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.