vrijdag 21 juni 2024

Alles over Altena

Nieuwe aanpak moet aanmeldproces voor Wmo versimpelen

10 juni 2024 (door Redactie)

ALTENA - Als het gaat om het omgaan met dementie scoort de gemeente Altena goed. Dat is vast te stellen met de Dementiescan, afgenomen door Alzheimer Nederland: 'Daarmee hebben we een goede monitor.' Maar het kan nog beter.

Goed luisteren naar de inwoners die dementie van dichtbij ervaren. En in gesprek gaan met elkaar; zo horen we wat er speelt en waar nog behoefte aan is. 'We zetten in Altena steeds dementievriendelijker stappen samen met regionale partners, huisartsen en casemanagers dementie.'

Wethouder Shah Sheikkariem: “Om het nog beter te maken voor onze inwoners, zetten we in op preventie en op toegankelijkheid van voorzieningen voor mensen met dementie en hun mantelzorgers”. Op 10 juni start een pilot die het aanmeldproces voor de Wmo moet versimpelen.

Dementievriendelijker
De gemeente Altena zet zich actief in om mensen met dementie en hun mantelzorgers zo lang mogelijk mee te laten doen in onze samenleving. Wethouder Anneloes van Hunnik: “Het is de taak van de gemeente om te zorgen dat dit kan, met de juiste zorg en ondersteuning. Bij het toekennen van de Wmo-voorzieningen zetten we daarom de expertise in van casemanagers dementie van samenwerkende partners. Zij gaven aan dat het proces klantvriendelijker moet en kan. Dat hebben we serieus genomen: de pilot start per vandaag.”

Klantvriendelijker
In samenspraak met de casemanagers dementie heeft de gemeente onderzocht hoe men het voorwerk slimmer kan inzetten bij een Wmo-toekenning om het doorloopproces te verkorten. Shah Sheikkariem: “Zo wordt het proces van aanmelden voor Wmo-voorzieningen klantvriendelijker én sneller voor inwoners met dementie.”

Foto ter illustratie.

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.