zondag 5 december 2021

Alles over Altena

Er ko t 8800 vierkante meter extra productie- en kantoorruimte bij.

Nieuwbouw Oerlemans Plastics Giessen bereikt hoogste punt

19 april 2021 (door WoudrichemNet)

GIESSEN – Vrijdag (9-4) is het hoogste punt van de nieuwbouw bij Oerlemans Plastics bereikt op industrieterrein De Rietdijk. Ondanks de coronacrisis, een wereldwijd tekort aan bouwmaterialen én slecht voorjaarsweer liep het project nauwelijks vertraging op. Naast de huidige fabriek aan de Industrieweg in Giessen verrijst ruim 8.800 vierkante meter extra productie- en kantoorfaciliteiten.

De nieuwbouw maakt het mogelijk om te kunnen blijven voldoen aan de verwachte groei en verduurzaming in de markt voor hoogwaardige flexibele kunststof folies en verpakkingen. Oerlemans Plastics-directeur Johan Kranenbroek is tevreden: “De markt voor hoogwaardige flexibele kunststof folies en verpakkingen staat in de startblokken voor een grote stap naar verduurzaming. Dit vraagt van producenten grote aanpassingen in het ontwerp- en productieproces van materialen. De productiecapaciteit is op de huidige locatie maximaal bereikt. De nieuwbouw maakt het mogelijk om deel uit te maken van de innovatieve kopgroep in de branche. Met de komst van deze uitbreiding maken we grote stappen op basis van onze extrusie-mogelijkheden (het vervaardigen van kunststof folie en verpakking - red.) en dit biedt nieuwe kansen op de nationale en internationale markt. Dankzij deze investering vanuit Oerlemans Packaging Group kunnen we de nieuwbouw en de daaropvolgende technische progressie door uitbreiding van het machinepark en innovatieve logistiek realiseren.”

Klimaatbeheersing
Met het hoogste punt van 25 meter is de extrusietoren van de verpakkingsproducent meteen ook het hoogste punt van het industrieterrein. Medio augustus is de oplevering van de nieuwbouw waarin veel aandacht besteed is aan duurzaamheid en energie-efficiency. Kranenbroek: “Bij de uitbreiding wordt een flinke slag gemaakt in energie-efficiency van de gebouwen." Restwarmte uit het productieproces wordt hergebruikt en een warmtepomp zorgt voor verwarming én koeling van de kantoren via vloerkoeling/vloerverwarming. Een speciale vloerverwarming in de grote sealhal zorgt voor een efficiënte klimaatbeheersing. Op de daken ligt ultradunne en warmtewerende kunststof dakbedekking, wat bouwmateriaal bespaart en zonnewarmte weerkaatst. Een samengesteld pakket aan dakisolatie zorgt er in de winter voor dat warmte binnen blijft en in de zomer zoveel mogelijk buiten.

Medewerkers
De bouw zorgt voor een verdubbeling in omvang van de huidige locatie op industrieterrein de Rietdijk, waar al een drukkerij, warehouse, kantoor, laboratorium (OTC) en reprocentrum (ORC) zijn gevestigd. Kranenbroek: “Door de realisatie van de uitbreiding zijn we gefaseerd op zoek naar circa twintig extra medewerkers. Vakmensen met technisch inzicht en innovatievermogen zijn en blijven ontzettend belangrijk bij de productie van onze flexibele verpakkingsoplossingen.”​

Lees meer over:

Oerlemans Giessen rietdijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.