dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

De nieuwe TS.

Nieuw voertuig voor brandweer Woudrichem

2 april 2024 (door Redactie)

WOUDRICHEM - Burgemeester Egbert Lichtenberg overhandigt maandag 8 april officieel de, eerder aangekochte, nieuwe brandweerwagen aan Brandweerteam Woudrichem.

Het nieuwe voertuig, in brandweertermen heet die Tankautospuit (TS), staat vanaf begin dit jaar al in de kazerne. De afgelopen maanden werd volop getraind om vakbekwaam te worden en zijn de laatste technische snufjes ingebouwd.

Het team van Woudrichem is er nu dan ook klaar voor. Bij aankomende uitrukken en oefeningen in de omgeving wordt het voertuig ingezet..

Werving
Er is nog een reden waarom de brandweer de publiciteit zoekt. De brandweer van Woudrichem kan nieuwe aanwas gebruiken. Want met zo’n mooie nieuwe wagen wil je toch graag bij de brandweer?

Het is niet bij iedereen bekend, vaak maar bij de brandweer zitten niet alleen stoere potige mannen. 'Natuurlijk moet je fysiek wel het een en ander aankunnen, maar als je beschikt over een normale gezondheid dan ben je echt al snel geschikt. Uit ervaring weten we dat met name jonge mensen (vanaf 18 jaar) en vrouwen snel denken dat het niks voor hen is. En uit ervaring weten we ook dat dit beeld onterecht is.'

Welkom
Wie van aanpakken weet, is welkom op de wekelijkse oefenavond op maandagen vanaf 19.00 uur om te ervaren of brandweervrijwilliger iets voor jou is. 'Je kunt je hiervoor met een belletje aanmelden bij de postcommandant Bob Proper, bereikbaar op 06-34591335. Wil je liever eerst wat meer informatie, ook dan kun je contact opnemen met Bob, of bekijk de brandweerwebsite.

Foto Veiligheidsregio MWB.

Lees meer over:

Woudrichem
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.