Sunday 26 September 2021

Alles over Altena

Het bankje kreeg de naam Anne van den Hof. Ter nagedachtenis.

Natuurgebied De Aanwas feestelijk in gebruik genomen

11 september 2021 (door Altena.Net - redactie)

VEEN - Zaterdag (11-9) 11 werd het gebied het natuurgebied De Aanwas in Veen feestelijk in gebruik genomen. Wie wil kan er genieten van de natuur, al lopend of zittend op de bank die in het gebied een plekje kreeg. Op deze bank de naam ter nagedachtenis van Anne van den Hof, een markante inwoonster van Veen.

Fons Naterop, voormalige burgemeester van gemeente Aalburg, onthulde het bankje van Anne van den Hof samen met Eva, de kleindochter van Anne.  

Open landschap
Belangrijke voorwaarden voor de natuurontwikkeling van het gebied waren het behoud van het open landschap, het toepassen van inheemse soorten en kenmerkende landschapselementen, het herstellen van de stroomrug met de bijzondere vegetatie behorend tot het stroomdalgrasland. Loes Lijmbach, tuin- en landschapsarchitect, gaf De Aanwas zijn vorm. Ook molenaar Sven Verbeek van de korenmolen De Hoop was bij de aanleg van de beplanting betrokken vanwege de molenbiotoop. De molen heeft vrije ruimte nodig voor een goede windvang. (Tekst gaat door onder de foto.)Anne van den Hof

Anne van de Hof was een unieke persoonlijkheid die zich tijdens haar levensperiode tomeloos inzette voor het milieu, de duurzaamheid en de biodiversiteit van in dit geval de uiterwaarden van Veen. Anne was ook sociaal betrokken bij het wel en wee van anderen.

Ook was zij kunstzinnig. In het kader van de Open Monumentendag, ook op 11 september, is in de molen De Hoop een expositie van haar werken te zien. In december 2018 overleed Anne van de Hof na een ziekbed.

De bank is mede mogelijk gemaakt door Biesbosch Streekfonds.

Foto Gemeente Altena.

Lees meer over:

De Aanwas
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.