maandag 15 augustus 2022

Alles over Altena

Paardensportvereniging De Nieuwe Roef is meer dan blij …

Namen nieuwe Sleeuwijkse sportparken bekend

9 oktober 2021 (door Altena.Net - redactie)

SLEEUWIJK - Vrijdagmiddag(8-10) onthulde wethouder Shah Sheikkariem de namen voor de twee nieuwe sportparken in Sleeuwijk. De naam voor het atletiekcomplex wordt Atletiekpark Altena en het paardensportcentrum krijgt de naam Hippisch Centrum Altena. 

De drie toekomstige gebruikers zijn betrokken geweest bij de naamgeving van de complexen. Er werden verschillende opties voor namen ingediend en de verenigingen maakten uiteindelijk de definitieve keuze. Met de onthulling van de bouwborden en de namen geeft de wethouder figuurlijk het startschot om daadwerkelijk meters te gaan maken met de realisatie van de beide sportparken.

Vitale leefstijl
Na een lange voorbereidingsperiode worden beide sportparken nu realistich. “We gaan nu starten met de realisatie, zodat er straks door sportliefhebbers veel meters gemaakt kunnen worden in de sportparken“, zegt wethouder Sheikkariem. “Met de komst van het paardensportcomplex en het atletiekcomplex draagt gemeente Altena bij aan het streven om een vitale gemeente te worden. Het belang van een vitale leefstijl wordt steeds meer helder. Het heeft niet alleen positieve effecten op de gezondheid, het levert ook een belangrijke bijdrage aan het sociale welzijn van mensen.” 

Toekomst
Zowel het Atletiekpark Altena als het Hippisch Centrum Altena worden ontwikkeld in samenspraak met de toekomstige gebruikers, Atletiekvereniging Altena Road Runners, Paardensportvereniging De Nieuwe Roef en het Altena College, zodat bij het ontwerp al optimaal is ingespeeld op de wensen en toekomstige gebruiksmogelijkheden.

Foto gemeente Altena.

Lees meer over:

sportpark Sleeuwijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.