maandag 15 augustus 2022

Alles over Altena

Er werd een speciale lamp gebruikt.

Nachtvlindernacht Fort Giessen succesvol

4 juli 2022 (door Altena.Net - redactie)

GIESSEN - Altenatuur organiseerde zaterdag (2-7) op Fort Giessen een locatie voor de Nationale Nachtvlindernacht. Vanaf 22.30 uur werden op het fortterrein nachtvlinders aangetrokken met een speciale lamp.

Met twaalf belangstellenden werden de soorten op naam gebracht, geteld en gefotografeerd. Het vrij warme weer met weinig wind was erg gunstig. Uiteindelijk werden enkele honderden vlinders gezien, van in totaal 127 verschillende soorten.  

Zeldzaam
Altenatuur laat weten: 'Het meest talrijk waren de Wilgenstippelmot en Vogelkersstippelmot; van beide vlogen er vele tientallen. Van de meeste soorten werd slechts een of enkele exemplaren gezien. Opvallend waren grote soorten zoals de Ligusterpijlstaart, Wilgenhoutvlinder en Groot avondrood. Enkele vrij zeldzame soorten werden niet eerder bij het Fort waargenomen, zoals de Esdoorndwergspanner, Gepluimde snuituil en Zwartvlekgranietmot.'

Volgend jaar
In totaal zijn er in de loop der jaren nu 318 verschillende nachtvlindersoorten gezien op het fortterrein. Volgend jaar zal Altenatuur weer meedoen aan de Nachtvlindernacht.

Foto Altenatuur.

Lees meer over:

Giessen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.