vrijdag 2 december 2022

Alles over Altena

Het museumschip ligt tot 3 oktober in Andel.

Museumschip Kasteel Vlotburg meert af in Andel

1 september 2022 (door Altena.Net - redactie)

ANDEL - Museumschip Kasteel Vlotburg ligt voor het eerst in Andel. Het drijvende kasteel meert af aan de Rib van 31 augustus tot 3 oktober. Het kasteelschip bezoekt Andel op uitnodiging van Ondernemersvereniging De Linden uit Andel.

Het reizend kasteel is opgebouwd op en in een vrachtschip van 50 meter lengte. Deze vesting is opgetrokken uit zware massief eiken balken. De Vlotburg reist over rivieren en kanalen van locatie naar locatie.

Woest en donker
De middeleeuwen waren woeste en donkere tijden. Een tijd van kastelen, ridders, jonkvrouwen en heldhaftige strijders. Kinderen vinden het veelal schitterend de prachtige verhalen te horen over de avonturen van ridders in hun schitterende wapenuitrusting. Toch was het leven in die tijd zeker niet altijd zo glorieus als in de verhalen en de sprookjes. Het dagelijks leven van de horigen, de ambachtslieden, de knechten en de meiden was vaak genoeg armoedig en hard, een gevecht om het bestaan.

Levensecht
Christel Dattler en Len Vries zijn de 'uitbaters' van
Museumschip Kasteel Vlotburg. Zij laten weten: 'Op ons reizend museumschip kun je op een unieke en verrassende manier dit leven van dichtbij ervaren. Wij tonen levensechte taferelen van de wijze waarop de mensen aten, wat voor kleding ze droegen en de verschillende ambachten en middeleeuwse gebruiken.'

Foto www.vlotburg.nl

Lees meer over:

Andel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.