dinsdag 28 maart 2023

Alles over Altena

Mooie jaarafsluiting voor zwemmers ZVDO’74

20 december 2022 (door Altena.Net - redactie)

ALTENA - De jeugdzwemmers van ZVDO’74 reisden zaterdag (10-12) naar Oosterhout waar de laatste miniorenwedstrijd gezwommen werd. In Recreatieoord de Warande werd een regen aan persoonlijke records gezwommen.

De jongste zwemmers begonnen goed aan de wedstrijd. Deze meiden en jongens moesten allemaal 25m rugcrawl, 25m schoolslag en 25m borstcrawl zwemmen. Hierbij waren er mooie tijdsverbeteringen en mooie tijden voor Eva Straver, Lynn Vos, Rhodé Schouten, Lize Wiersma, Thara de Fijter en Friso Tankens. Hierbij wist Lynn 1e te worden op de 25m borstcrawl. Op de andere afstanden ging Eva er met de winst vandoor.

Enorm
Enorme tijdsverbeteringen waren er te zien op de 50m vrije slag. Puk Kamphuis verbeterde haar tijd met 5 seconde. Roan van Dijk zwom 7 seconde van zijn persoonlijke record af. De grootste tijdsverbetering ging naar Elynn den Dekker en Vienne Hannink. Zij wisten allebei 21 seconden van hun beste tijd af te halen. Aniek Tankens zette op deze afstand ook een mooie tijd neer.

Schoolslag
De wat oudere meiden zwommen voor het eerst 100m schoolslag. Esmee Oudshoorn, Elianne Tankens, Eva van Leeuwen en Christina van Hemert lieten zien dat ze dit goed getraind hadden wat mooie tijden opleverde. Christina wist op deze plek ook nog de derde plek te bemachtigen.

Mooie records
Thijs Colijn, Nienke Mewis en Jens Westerlaken kozen voor de 200m schoolslag. Op deze afstand wist Nienke 8 seconde van haar tijd af te halen. Thijs en Jens volgden haar voorbeeld door hun tijden met 5 seconde te verbeteren. Voor Jens betekende dit dat hij het clubrecord bij de heren op deze afstand op zijn naam mocht zetten. De andere oudere zwemmers kozen voor de 50m rugcrawl. Hier waren er mooie persoonlijke records voor Sanne van Lith, Marith de Fijter, Maud Vervoorn, Benthe Versteeg, Merel Verkade en Bjurn Versteeg.

Verbetering
Op de 100m vrije slag liet coach Jeffrey van der Mooren het goede voorbeeld zien en evenaarde zijn beste tijd. Ook Jet Kamphuis evenaarde haar beste tijd op deze afstand. Olivia Jannichsen, Tijn Naaijen en Roan Schouten zwommen voor het eerst de 100m vrije slag. Alle drie zette zij hele mooie tijden neer. De grootste tijdsverbetering op deze afstand kwam op naam van Luuk van Dalen. Hij verbeterde zijn tijd met 10 seconden.

Foto archief ter ilustratie.

Lees meer over:

Andel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.