dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Het gesprek ging over woningbouw in Altena.

Ministerie Binnenlandse Zaken bezoekt gemeente Altena

20 februari 2024 (door Redactie)

ALTENA - Marja Appelman, directeur Woningbouw bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, bracht vrijdag (16-2) een bezoek aan Altena. Wethouder Hans Tanis ging met provincie Noord-Brabant en woningcorporaties Bazalt Wonen en Land van Altena met haar in gesprek over de kansen en uitdagingen binnen de woningopgave in Altena.

Op het gebied van woningbouw zijn de ambities van Altena groot. In 2030 moeten er ten minste 3.000 woningen gerealiseerd zijn. Geen eenvoudige opgave gezien de diverse doelgroepen, kernen en complexe regelgeving.

Ook bracht het gezelschap een bezoek aan woningbouwprojecten in Hank en Dussen. Voor het project in Hank ontving de gemeente eind vorig jaar subsidie uit de regeling Startbouwimpuls om het woningbouwproject over de laatste hobbel te helpen.

Inzicht
Appelman: “We hadden al langer contact met de grootstedelijke gemeenten, maar de problematiek in kleine en middelgrote plattelandsgemeenten is echt anders. Om inzicht te krijgen in de opgaven daar, ga ik de komende tijd met een aantal van die gemeenten in gesprek. De gemeente Altena viel mij op doordat ze eigenlijk al heel goed bezig is. Een betrokken bestuur, betrokken partners, heel ambitieus en al voortvarend bezig met de Startbouwimpuls die vorig jaar verkregen is voor maar liefst vijf projecten. Ik begrijp ook de problematiek die daar speelt en ga zeker een aantal zaken meenemen naar de formatietafel."

Uitdagingen
Wethouder Hans Tanis: “Ik ben heel trots op wat we al bereikt hebben, maar als plattelandsgemeente met 21 verschillende kernen kennen we ook behoorlijk wat uitdagingen. Al die kernen hebben andere opgaven en we moeten bij het realiseren van woningbouw rekening houden met randvoorwaarden als water- en bodemsturend en bereikbaarheid. Dat vereist ook voldoende uitvoeringscapaciteit bij de gemeente voor deze complexe opgaven. Het is heel positief dat we met de juiste partijen om de tafel hebben gezeten en met elkaar een constructief gesprek gevoerd hebben."

Foto ter illustratie.

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.