maandag 15 augustus 2022

Alles over Altena

De wens voor een extra vestiging in Altena bestond al heel lang

MidZuid opent extra vestiging in Veen

8 oktober 2021 (door Altena.Net - redactie)

VEEN - Al even was MidZuid op zoek naar een vestiging in de gemeente Altena. Dat is nu gelukt. MidZuid is er blij mee. Veel werknemers wonen in de gemeente Altena. Zo lukt het dus straks nog beter om in de buurt te kunnen werken. MidZuid is trots een extra vestiging te hebben in Veen, aan de Bagijnhof 60. Burgemeester Egbert Lichtenberg opende 1 september de lokatie, samen met wethouder Paula Jorritsma.

Het is al enige tijd een wens van het bestuur van MidZuid om ook in Altena over een extra locatie te beschikken. In samenwerking met de gemeente is gekeken naar bestaande ruimten die goed bij de werkzaamheden van MidZuid zouden passen. Het oog viel op de gemeentewerf in Veen, die niet meer in gebruik is. “Het is erg belangrijk om voor onze inwoners dichtbij werk te kunnen organiseren bij MidZuid. Op deze manier beperken we de vervoersbewegingen en spelen we in op de vervoersproblemen van onze inwoners om in Oosterhout te komen en daar aan de slag te gaan”, aldus Paula Jorritsma, voorzitter van het bestuur van MidZuid en wethouder Sociaal Domein gemeente Altena. Frits in ’t Groen (Manager Publieke dienstverlening en Groenvoorziening MidZuid) vult aan: “En vanwege een uitbereiding in de werkzaamheden, vinden we hiermee huisvesting die beter past bij onze werkzaamheden en behoeften dan onze huidige locatie in Nieuwendijk ons biedt. Een echte win-win situatie!” (Tekst loopt door onder de foto.)

Gestart
De medewerkers van de groenvoorziening zijn op 1 september gestart in Veen. Het gebouw kree hiervoor enkele aanpassingen.
De locatie Hoekkampstraat in Nieuwendijk blijft overigens ook nog actief. "Deze locatie dient nog als verzamelpunt en opslagpunt voor de collega's." Als de werkzaamheden in Veen goed verlopen, starten daarna ook re-integratie activiteiten vanuit Veen. En is het in de toekomst ook de bedoeling dat MidZuid productiewerkzaamheden vanaf deze vestiging gaat uitvoeren.

Midzuid
MidZuid is de steun in de rug voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en MidZuid helpt hen met leerwerktrajecten. De organisatie werkt samen met UWV, de gemeenten Altena, Drimmelen, Geertruidenberg en Oosterhout, scholen voor speciaal onderwijs én met werkgevers. 'Zij vinden net als wij dat niemand onnodig aan de kant moet staan en dat iedereen werk verdient.'

 

Foto MidZuid.

Lees meer over:

Veen Midzuid
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.