dinsdag 3 augustus 2021

Alles over Altena

Er wordt - ook - te hard gereden.

Middenweg krijgt binnenkort verkeersremmende maatregelen

18 juni 2021 (door Altena.Net - redactie)

ANDEL / VEEN - Nog voor de zomer neemt de gemeente extra maatregelen op de Middenweg tussen Andel en Veen om verkeersveiligheid te vergroten. Er worden ter plaatse extra verkeersremmende maatregelen genomen. De gemeente loopt hiermee vooruit op het besluit om een vrijliggend fietspad aan te leggen langs de Middenweg.

Na gesprekken met aanwonenden werd een voorstel ontwikkeld. Er komen twee extra drempels en zeven sluisjes met zogeheten ‘straatjuwelen’. Daarnaast legt de gemeente bij de huidige Gumacon-drempels geleiders aan om te voorkomen dat verkeer langs de drempel rijdt. Ook worden er kleine aanpassingen gedaan aan de kruispunten met de Kammetweg en met de Duizendmorgen. De huidige visuele verdrijfvlakken worden fysiek uitgevoerd met ongelijke bestrating.

Afsluiting
Voor de werkzaamheden wordt de Middenweg hiervoor kort afgesloten voor doorgaand verkeer. Er wordt een omleiding aangegeven. De woningen en bedrijven aan de Middenweg blijven bereikbaar tijdens de werkzaamheden.

Vrijliggend fietspad
De gemeenteraad van Altena neemt na de zomer een besluit of er langs de Middenweg een vrijliggend fietspad komt. Als dit besloten wordt, duurt het nog enige tijd voor het fietspad er ligt. Zo moet onder andere het bestemmingsplan worden gewijzigd, moet er grond worden aangekocht en moeten routedelen voorbelast worden.

Foto archief ter illustratie.

Zie ook:

Lees meer over:

Fietspad
Deel dit bericht met je vrienden!