vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

8 van de 21 kernen hebben al een fietsoplaadpunt.

Met 13 extra krijgt iedere kern een fietsoplaadpunt

28 januari 2022 (door Redactie)

ALTENA - Dertien stuks. Dat is het aantal nieuwe oplaadpunten voor elektrische fietsen die Altena er dit jaar bij krijgt. Mede op verzoek van de gemeenteraad komt er een openbaar oplaadpunt in iedere kern. Het is de bedoeling dat het netwerk de komende jaren verder groeit.

Altena wil het gebruik van de elektrische fiets stimuleren. Daarvoor is het belangrijk dat de fiets onderweg ook opgeladen kan worden. In 8 van de 21 kernen is op dit moment een fietsoplaadpunt. De komende maanden komen in de overige kernen ook oplaadpunten bij het dorpshuis, een winkelgebied, of op een toeristische locatie.

CO2
Wethouder Roland van Vugt: “We zien steeds meer elektrische fietsen in Altena. De gemeente wil inwoners en toeristen meer mogelijkheden bieden de fiets onderweg bij te laden. Zo stimuleren we het gebruik van de fiets en bewegen. Dat weer leidt tot minder CO2-uitstoot.”

Randvoorwaarde
Wethouder Hans Tanis: “Vanuit onze mobiliteitsvisie en duurzaamheidsdoelstellingen zetten we in op elektrisch vervoer. Daarom willen we onder andere het gebruik van de elektrische fiets stimuleren. Een randvoorwaarde is dat er een netwerk is om de elektrische fiets onderweg op te laden. Met een oplaadpunt in elke kern, zetten we een eerste stap.”

Het openbare netwerk kan door iedereen gebruikt worden. Het bedient woon-werkfietsers, recreatieve fietsers en fietsers die een rit maken naar winkels of andere voorzieningen.

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.