donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Hophofhouder Govert Schouten uit Eethen.

MeeuwEether hopbier verkrijgbaar

6 januari 2023 (door Redactie)

MEEUWEN/EETHEN - Wie zichzelf in het nieuwe jaar wil trakteren op een speciaalbier met hop van eigen bodem kan onder andere terecht in Teratina. In het Eethense dorpshuis is sinds kort namelijk het MeeuwEether bier verkrijgbaar met hop uit Altena.

MeeuwEether is een fresh hop Indian Paled Ale (IPA) met een alcoholpercentage van 6,6 procent.  Het frisse biertje is gemaakt in samenwerking met Oranjevereniging Meeuwen en Dorpshuis Eethen. En voor de kenners: MeeuwEether bestaat uit de hopsoorten Chinook, Magnum, Tettnang, WvG, Cascade en Saphir. De Altena Perle zijn geoogst door 23 lokale hophofhouders en door vrijwilligers geplukt. Echt lokaal dus.

Rijpen
Voor de optimale smaak van dit lokale biertje moet, volgens de lokale bierkenners, het beste nog een week of vier gewacht worden. Oas. A die periode kan de fles open. 'Zo is het bier wat verder gerijpt en smaakt daardoor iets minder bitter.'

Het MeeuwEether bier is te koop voor 2,50 euro in het dorpshuis. Er zijn in Altena overigens meer lokale bieren te koop.

Foto FB Teratina.

Lees meer over:

Meeuwen Eethen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.