maandag 26 februari 2024

Alles over Altena

Vlnr: Julia, Yara, Sanne, Tess en Mirthe.

Medailleregen voor turnsters uit Wijk en Aalburg

24 januari 2023 (door Redactie)

WIJK EN AALBURG - De tiurnsters van Sportvereniging W.I.K. Wijk en Aalburg, 24 in getal, namen zaterdag (21-1) deel aan de KNGU-regiowedstrijd in Vlijmen. De turnsters waren ingedeeld op niveau in verschillende teams. 

Al vroeg in de ochtend turnden Yara, Sanne, Mirthe en Tess samen met Julia van Inion Heusden. Zij behaalden met het team (Jeugd H) de eerste plek. Mirthe werd individueel ook eerste. 

Selectie
In ronde twee namen Hailey, Jasmijn, Jhanna, Lieke, Naomi en Liva voor het eerst deel aan een KNGU wedstrijd. De meiden maken sinds september deel uit van de selectie van W.I.K. Best spannend om aan een regio wedstrijd deel te nemen maar ze hadden hun zenuwen goed onder controle. Ze na en als team de gouden medaille in ontvangst. En individueel was het een compleet W.I.K.-podium (niveau 7 pupil 1): Liva goud, Naomi zilver en Lieke brons. En ook zilver voor Jasmijn en brons voor Jhanna (niveau 7 pupil 2). 

Knap
Aan de andere kant van de gymzaal turnde Fenna met haar team bestaande uit meiden van Inion Heusden en de Samensprong uit Prinsenbeek. Fenna behaalde een knappe vierde plek zowel met haar team als individueel. 

Roos ging van start samen met turnsters van KGV Kaatsheuvel en Inion Heusden. Zij ontving twee gouden plakken: een voor de teamprestatie en een voor haar individuele score. 

Podium
In de avond deden twee volledige W.I.K.-teams deel aan de wedstrijd, elf meiden. Team Junior G (Esther, Anne, Emma, Sarissa, Esmee en Noor) behaalde zilver en individueel wéér een compleet W.I.K.-podium: goud voor Anne, zilver voor Esmee en brons voor Sarissa. 

Team Jeugd G, bestaande uit Lieke, Ilse, Sophie, Zoë en Isa, nam het brons in ontvangst. Idividueel kreeg Zoë de zilveren medaille omgehangen.

Foto SV WIK.

Lees meer over:

Wijk en Aalburg
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.