vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Matthijs van Oosten verlaat de politiek

6 november 2021 (door Altena.Net - redactie)

ALTENA - Na elf jaar politiek actief te zijn geweest, waarvan bijna twee periodes als wethouder, keert Matthijs van Oosten na de verkiezingen niet terug. Daarover zegt hij: 'Het was geen gemakkelijk besluit, ik vind het namelijk een grote eer om wethouder in Altena te mogen zijn.'

CDA Altena presenteerde eerder deze week de verkiezingslijst voor de gemeenteraadsverkiezing van 16 maart 2022. Opvallend was dat Van Oosten daar op een niet verkiesbare plek stond.

Valse verwachtingen
De reden daarvan is dat de huidge wethouder besloten heeft zich niet opnieuw verkiesbaar te stellen voor de volgende bestuursperiode. Een gesprek met de adviescommissie voerde Van Oosten bewust ook niet om geen valse verwachtingen te scheppen.

Brief
Van Oosten in de brief aan de CDA-leden: 'Dit besluit heb ik niet gemakkelijk genomen. Ik vind het namelijk een grote eer om namens het CDA wethouder te zijn in onze mooie gemeente Altena. In maart 2022 ben ik elf jaar lang politiek actief, waarvan bijna twee periodes als wethouder. Prachtige, maar ook zeer intensieve jaren waren dat, voor mijzelf en ook voor mijn gezin. De afgelopen maanden ben ik tot het besef gekomen dat ik meer balans wil creëren tussen werk en privé. Hoe ik dat precies ga doen, dat weet ik nog niet. Wel staat voor mij vast, dat ik na de verkiezingen mijn professionele carrière ergens anders zal voort gaan zetten.'

Altena ziet de bestuurder komende periode onverkort nog als wethouder vol enthousiasme aan het werk. Na zijn lopende termijn is dat ambt dus ten einde.

Foto gemeente Altena.

Zie ook:

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.