woensdag 10 augustus 2022

Alles over Altena

Marjo Goelema 'doet eens gek' ...

Marjo Goelema vlindert naar Brabants record

23 november 2021 (door Altena.Net - redactie)

WERKENDAM - ANDEL: Een dertigtal zwemmers deed afgelopen weekend op twee plaatsen mee aan wedstrijden. In Andel werd de tweede wedstrijd gehouden van de KNZB zwemcompetitie en in Vlaardingen stond een masterswedstrijd op het programma. In Andel werden dertig persoonlijke records genoteerd en tijdens de masterswedstrijden werden twee club en één Brabants Masters Record verbeterd.

Senioren zetten toon
Normaal gesproken worden door de senioren niet veel persoonlijke records gezwommen, maar in Andel waren drie dames goed op dreef. Jade Groeneveld, Margonda Versluis en Mandy Versluis wisten zich op de 200 wisselslag te verbeteren en alsof dat nog niet genoeg was, verbeterde Mandy zich ook nog op de 100 school. Op de estafette, 4x100 wisselslag dames, zwommen Jade, Sanne van de Pol, Redine van Breugel en Mandy sneller dan hun inschrijftijd.

Naast deze dames wisten ook Tijn den Braber, Mirthe Bults, Silke Jetten, Amy en Lars de Kooter, Shanya Muilenburg, Jansje de Ridder, Romée van Rossem, Roos Suppers, Hannah en Rik Vink, Maud en Tess Vonk en Anieke aan den Wiel één of meerdere persoonljike records te verbeteren. In veel gevallen ging het om meerdere seconden.

Goelema doet gek
In aanloop naar de wedstrijd in Vlaardingen gaf Marjo aan 'eens gek te willen doen', ze wilde zich inschrijven voor de 50 en 200 vlinderslag. Het laatste nummer heeft ze nog nooit gezwommen in haar lange carriere. Uiteindelijk verbeterde Marjo tijdens de 200 vlinderslag twee clubrecords in haar categorie, zowel op de 100 als de 200 meter was ze sneller. Haar eindtijd was zelfs een ruime verbetering van het Brabants Masters Record.

Naast Marjo kwamen ook nog Pieter Pijnenburg, Wouter van der Stelt, Mandy en Nico Swart en Paul en Annette Wijnja in Vlaardingen aan de start. Zij wisten deze middag ook een goede stap te zetten in de richting van de Nederlandse Masters Kampioenschappen die begin februari 2022 in Rotterdam gehouden gaan worden.

Foto De Biesboschzwemmers.

Lees meer over:

Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.