woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Mariska Heijmans nieuwe archivaris Streekarchief

14 april 2022 (door Redactie)

ALTENA - Het bestuur van Streekarchief Langstraat Heusden Altena benoemde met ingang van 1 maart 2022 Mariska Heijmans-van Bruggen als nieuwe streekarchivaris. Zij volgt Hildo van Engen op die per 1 februari jl. een andere functie aanvaardde.

Mariska werkte sinds juli 2013 bij het Streekarchief als adjunct-streekarchivaris. Voor die tijd was zij gemeentearchivaris van Waalwijk.

Gedegen archivaris
Bestuursvoorzitter Ronald Bakker: “Wij zijn zeer verheugd met de aanstelling van Mariska. Wij kennen haar als een zeer gedegen archivaris die met bijzonder veel inzet en betrokkenheid altijd de belangen van het streekarchief maar vooral ook het belang van het goed conserveren van archiefstukken voor ogen heeft. Zij heeft een enorme kennis van onze mooie streek.”

Digitale archivering
Mariska Heijmans is blij met haar benoeming: “Het Streekarchief speelt als beheerder van het verleden en geheugen een belangrijke rol in deze streek en het is een fantastische uitdaging om samen met de andere medewerkers die rol verder in te vullen en uit te voeren. Dit betekent ook aandacht voor de archieven die nu - vooral digitaal - worden gevormd. Ook die moeten in en voor de toekomst worden veilig gesteld.'

Informatie
De collectie van Streekarchief Langstraat Heusden Altena vertelt het verhaal van de gemeenten Altena, Heusden en Waalwijk. De collectie typeert zich door een grote variëteit en omvat naast de gemeentelijke archieven vooral heel veel particulier materiaal, zoals de oudste in de collectie aanwezige akte uit 1295, maar ook ooggetuigenverslagen uit de Tweede Wereldoorlog en bijvoorbeeld archieven van tal van verenigingen op het gebied van cultuur en sport.

www.salha.nl

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.