donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Marianne Vos: “Heel belangrijk dat iedereen mee kan doen aan het Wielerfestival”

1 mei 2023 (door Redactie)

ALTENA - Op vrijdag 12 en zaterdag 13 mei vindt bij Golfpark Almkreek in Almkerk het Marianne Vos Wielerfestival plaats. Naast de reguliere toertocht op zaterdag, wordt op vrijdag een nieuw evenement toegevoegd: “In het wiel van”. Dat event omvat een business ride, een diner en een Wielercafé.

Esther Vroegh, voorzitter van het Marianne Vos Wielerfestival, blikt vooruit.

Hoe ziet het programma er op vrijdag uit?
De vrijdag is met name gericht op het sportieve bedrijfsleven. Het programma start om 13.00 uur met een clinic. Tijdens de clinic worden drie rondes van 30 kilometer gereden, waardoor deelnemers zelf bepalen of zij 30, 60 of 90 kilometer meefietsen. Ze fietsen dan samen met Marianne Vos en andere prominenten uit de wielersport, zoals Erik Dekker, Michael Boogerd en Theo de Rooij. Onderweg geven deze profs allerlei tips en tricks. De rondes gaan door het Land van Heusden en Altena en een gedeelte van de Bommelerwaard.

Na het fietsen kunnen de deelnemers zich opfrissen en een hapje eten. Vervolgens start om 19.45 uur het Wielercafé, dat door de bekende wielerverslaggever Gio Lippens aan elkaar gepraat. Ook bij het Wielercafé zijn de eerder genoemde prominente (ex-)profwielrenners aanwezig. Ook zal het team van Stichting Sterrenfietsen aanwezig zijn.

Wat houdt de Stichting Sterrenfietsen in?
De fietsers van Sterrenfietsen zetten zich graag in om op een sportieve manier geld in te zamelen. Er worden vele fietsevenementen georganiseerd, zoals het Marianne Vos Wierfestival, waarbij de opbrengst bestemd is voor goede doelen. Het Sterrenfietsteam werkt hier graag aan mee en stapt op de fiets om deze ondersteunen. Vanuit de stichting doet naast Theo de Rooij (voorzitter) ook (sport)journalist Frits Barend mee. Het goede doel van het wielerfestival is dit jaar Hospice Altena. 

Hoe staat het met het Marianne Vos Experience Center?
“Op die vraag zal wethouder Shah Sheikkariem van de gemeente Altena tijdens het Wielercafé een antwoord geven”, vertelt Esther. “Hij zal de locatie onthullen waar het Marianne Vos Experience Center gevestigd gaat worden en tevens meer vertellen over de activiteiten die er te doen zijn.”

Wat heeft het festival op zaterdag te bieden?
Op zaterdag staat de toertocht op het programma. Er kan gekozen worden uit de afstanden 60, 100 of 150 kilometer. Ook de toertocht trekt door de Biesbosch, de Bommelerwaard en het Land van Heusden en Altena.

Kan iedereen meedoen aan het wielerfestival?“Marianne Vos vindt het heel belangrijk dat iedereen mee kan doen aan het Wielerfestival. Ze staat namelijk voor de breedtesport”, vertelt Esther. “De toertochten zijn geschikt voor zowel beginnende als ervaren fietsers. Ook sporters, ook wel Uniek Sporters genoemd, met beperkingen zijn van harte welkom om deel te nemen. En voor de jeugd staat op zaterdag de kids clinic op het programma. Dit is een toertocht op de gewone fiets of racefiets voor kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 van de basisschool. Tussen het fietsen door zal er voor voldoende vertier gezorgd worden. Daarnaast vindt er traditiegetrouw een speciale persconferentie voor de kinderen plaats. Vaak levert dit leuke en onverwachte verhalen op van Marianne Vos, want kinderen durven immers alles te vragen.”

Aanmelden voor één van de activiteiten kan via www.mariannevoswielerfestival.nl.

Foto Marianne Vos Wielerfestival

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.