vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Mantelzorgwaardering kan weer worden aangevraagd

31 augustus 2022 (door Redactie)

ALTENA - Vanaf 1 september kan de Mantelzorgwaardering 2022 worden aangevraagd door iedereen die zich als mantelzorger inzet voor een ander. Het is bedoeld als een waardering.

De waardering bestaat uit 120 euro contant of hetzelfde bedrag uitgekeerd in waardebonnen voor de Altenabox.

Mensen kunnen hun aanvraag indienen via een formulier op de website van Trema Welzijn. Voorwaarde is dat de mantelzorger in Altena woont, minimaal vier uur per week gedurende drie maanden mantelzorg verleent.

Zelf aanvragen
De mantelzorger vraagt zelf de waardering aan bij de Mantelzorgondersteuning van Trema Welzijn. Dit is nieuw. In voorgaande jaren werd de aanvraag gedaan door de zorgvrager, die de aanvraag bij de gemeente Altena kon doen. 

Trema Welzijn: 'U kunt de aanvraag indienen vanaf 1 september tot 15 december 2022.  Na een gegevenscheck proberen wij de mantelzorgwaardering uit te reiken op 10 november op de Dag van de Mantelzorg of in de weken daarna.'

Ondersteuning
'U als mantelzorger zorgt voor uw ouders, kind, goede vrienden of buren. Wie zorgt er echter voor u als mantelzorger?' De Mantelzorgondersteuning van Trema Welzijn, in samenwerking met Welzijn Pro Seniore, biedt informatie, advies en ondersteuning aan mantelzorgers.

Meer informatie
Heeft u vragen en wilt u een mantelzorgwaardering aanvragen? Kijk dan op de website en volg de link. Heeft u hulp nodig bij het aanvragen belt u dan – na 1 september a.s. – met Trema Welzijn 0183-408444.

 

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.