maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

Mandy: ‘Als sportvrouw ga je altijd voor goud’

Mandy Swart uit Woudrichem naar WK Vissen voor Dames in Lelystad

19 augustus 2021 (door Altena.Net - redactie)

WOUDRICHEM - Mandy Swart uit Woudrichem gaat naar het WK Vissen voor Dames in Lelystad. Als lid van Team Holland vertegenwoordigt de 18-jarige Mandy haar land op dit internationale hengelsportevenement.

Het WK zou eigenlijk in 2020 al in Nederland hebben moeten plaatsvinden, maar werd vanwege Corona een jaar uitgesteld. Nederland is dus opnieuw organisator en gastheer van het WK Dames Zoetwatervissen 2021.

Dit jaar is opnieuw gekozen voor het traject aan de Lage Vaart als wedstrijdparcours. Daar zullen op 21 en 22 augustus nationale damesteams uit acht landen het tegen elkaar opnemen.

Team Holland bestaat uit de selectie Ingeborg Audenaerd, Kira Epping, Anja Groot, Fabienne ter Horst, Brynn Klootwijk, Mandy Swart en Floor Verhoeven. Stefan Verhoeven en Jan van Schendel zijn de bondscoaches.

Goud
Mandy kan niet wachten tot het WK begint, vertelt ze bij Sportvisserij Nederland. “Als ik train, doe ik dat met 100 procent inzet, maar in wedstrijden weet je toch altijd net even iets meer te geven. Het competitie-element zorgt voor wat extra motivatie.” 

Het plan van aanpak voor het WK van 2021 is grotendeels gevormd door de ervaringen van team Holland vorig jaar. “Toen hebben we op de geplande wedstrijddagen met de ploeg op het parcours gevist. Eerst probeerde iedereen wat anders, waarna we de beste aanpak collectief hebben ingezet. Dat pakte vrij aardig uit.”
Mandy en haar team gaan voor een dikke podiumplek. Die inzet moet dan resulteren in goud. “Als sportvrouw ga je altijd voor het hoogst haalbare en helemaal nu dit kampioenschap in eigen land plaatsvindt.”

Trots
Mandy maakt, samen met Brynn Klootwijk uit Gorinchem, deel uit van Team Browning Van Pelt Hengelsport uit Woudrichem. De club is trots op ‘hun’ dames: ‘Wij wensen onze teamleden Mandy Swart en Brynn Klootwijk en het hele damesteam van Nederland heel veel succes op het WK Dames.’

Foto Team Browning Van Pelt Hengelsport.

Lees meer over:

sport Woudrichem Zoetwatervissen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.