woensdag 29 mei 2024

Alles over Altena

Voorbereidingen Maestro Nieuwendijk 2.0 in volle gang

10 mei 2024 (door Redactie)

NIEUWENDIJK - Zaterdagavond 25 mei organiseert fanfare O.N.S. voor de tweede keer een Maestro concert in de tot muziektheater omgebouwde sporthal ‘De Iris’. Na de succesvolle editie uit 2017 strijden opnieuw vijf bekende Nieuwendijkse gezichten om de Maestro-titel.

Burgemeester Egbert Lichtenberg, dominee Nico de Lange, rasvrijwilligster Tonny van Drunen, mannenkoorvoorzitter Hillebrand Dekker en huisartsenpraktijkmanager Mirjam Schram hanteren deze editie de dirigeerstok.

Na maanden van oefenen voor komt het grote moment voor de kandidaten steeds dichterbij. Zijn alle lessen en repetities onder leiding voldoende gebleken? Is er thuis voldoende geoefend? Krijgen de kandidaten het orkest onder controle? Zit er een natuurtalent tussen? Of wint een a-muzikale maestro in spé de sympathie van de muzikanten? En de jury? Het publiek en de vakjury wacht een ongetwijfeld prachtige avondvullende muzikale spektakelstrijd.

Jury
Het eerste jurylid is Lijn van der Wiel. Lijn is geboren en getogen in Nieuwendijk en muzikant in hart en nieren. Ze dirigeert regelmatig projectorkesten in de kerk in Nieuwendijk én is dirigent van Nederpopkoor A27. Gerrit Oldenburg is de tweede Nieuwendijker die in de jury plaatsneemt. Hij studeerde aan de Brabantse Dansacademie en heeft zijn sporen in de danswereld verdiend als beroepsdanser bij het Scapinoballet. Gerrit zal tijdens het jureren vooral op charisma, uitstraling en mimiek gaan letten. Het derde jurylid is een wat minder bekende Nieuwendijker: Hans Leenders. Hij is verbonden aan het Rotterdams Conservatorium, en is beroepsdirigent in binnen- en buitenland. Nog leuk om te melden is dat Hans ook bij de ‘echte’ Maestro op televisie betrokken is. Hij studeert dan vooraf de stukken die de Maestro’s moeten gaan dirigeren met het orkest in.

Kaartjes
Net zoals bij de 2017-editie pakt de fanfare groots uit. Op licht, geluid, camera’s en beeldschermen is niet bezuinigd, want iedereen moet de Maestro’s in actie van alle kanten kunnen zien. Wie dus verzekerd wil zijn van een plaatsbewijs mailt naar: info@fanfare-ons.nl.

Kaartjes kunnen ook gekocht worden bij COOP Nieuwendijk, Dorpshuis Tavenu en bij De Juf’s Muziekwinkel, Vijverstraat 23. Een entreebewijs kost 15 euro.

Foto aangeleverd.

Lees meer over:

Nieuwendijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.