
ALTENA / BOMMELERWAARD - Stichting De Bergsche Maasveren gaat werken aan meer betaalgemak en gaat de communicatie verbeteren.
Dat doet men naar aanleiding van een enquête onder passagiers van het Drongelense veer, Capelse veer en Bergse veer. De vragenlijst werd gelanceerd nadat bleek dat het aanbod van passagiers sterker afnam dan men aanvankelijk verwachtte. Met name op de veerpont Bern - Herpt is de terugloop groot en bedraagt deze ruim 55% tot 60%. Op het traject Dussen – Sprang Capelle is de terugloop zo'n 45%. Het veer Drongelen – Waalwijk zit op ongeveer 50% terugloop van reizigers die de veren als oversteek nemen. Hierdoor vielen ook de inkomsten vanuit tariefheffing aanzienlijk negatiever uit dan begroot.
Een enquete moest inzicht vergaren in wat reizigers vonden en wat beter kon. Eind 2024 werd deze door 1.365 mensen ingevuld. “Het onderzoek heeft veel waardevolle informatie en tips opgeleverd”, licht bestuurslid Kees van Heesbeen toe. Wat men dan precies gaat doen aan 'meer betaalgemak' en 'betere communicatie', blijft voor nu nog onduidelijk.
Prijzen
Wel is duidelijk dat er prijzen verdeeld werden. Onder de deelnemers aan de enquête werd een aantal prijzen verloot. De hoofdprijs was een maand lang gratis overvaren. Eline Teuling uit Waalwijk was de gelukkige winnaar. Teuling gebruikt het Drongelense veer (Waalwijk – Drongelen) regelmatig om haar moeder in Meeuwen te bezoeken. Ze was blij verrast met de prijs. “Een mooie geste. Ik zal mijn moeder extra vaak bezoeken met deze gratis overtochten.” Ze ontving de prijs en bijbehorende bos bloemen uit handen van Kees van Heesbeen. (Foto onder.)
Betalen
Sinds het voorjaar van 2024 betalen automobilisten, motorrijders en vrachtverkeer voor een overtocht, al dan op basis van een abonnement. Voor voetgangers, (brom)fietsers en landbouwverkeer blijven overtochten onveranderd gratis.
Zie ook:
Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.