donderdag 6 oktober 2022

Alles over Altena

Woonhuis en koeienstal bleven gespaard.

Loods met hooibalen brandt af

14 augustus 2022 (door Altena.Net - redactie)

DUSSEN - In Dussen, aan de Ruttensteeg, brandde zondagavond (14-8) een loods uit met 200 hooibalen. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

In het buitengebied van Dussen stond een loods bij een melkveebedrijf in brand. In de loods stonden hooibalen en landbouwvoertuigen. Door de brand ontstond een grote rookontwikkeling die richting Dussen trok. De Veiligheidsregio waarschuwde ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.

Het woonhuis en de koeienstal konden veilig gesteld worden. Door de brand ging wel de loods met ruim 200 hooibalen verloren.

Nablussen
Rond 23.00 uur was de brand onder controle. Een gespecialiseerd bedrijf haalde de hooibalen uit de schuur en trok ze uit elkaar zodat de brandweer de laatste smeulende resten kon afblussen.

UPDATE: Dat zou tot en met maandagmorgen duren. Team Almkerk werd daartoe opgepiept en loste hun collega's af.

Assistentie
Vanwege de droogte werden meerdere voertuigen en brandweerteams ingezet onder andere uit Hank, Wijk en Aalburg, Genderen en Gorinchem. Vier tankautospuiten kwamen in actie, diverse voertuigen die voor watertransport zorgden alsook het redvoertuig van de Gorcumse brandweer.

 

Foto boven ter illustratie.

Lees meer over:

Dussen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.